Vergi İndirimi

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan makuli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
28 Eki 2011
Mesajlar
83
Konum
Kocaeli
değerli forum sakinleri,

bu ay işe başlayan 50 yaşlarındaki iki personel,

hafta başında birisi kira kontratını diğeri de özel üniversitede okuyan oğlunun dekontları ile geldi,

vergi indirimi için kullanmak istiyoruz bu ödemeleri dediler,

biraz araştırdım geçmişte böyle bir uygulama varmış, fakat ben mesleğe başladığımdan beri hiç uygulama şansım olmadı,

konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olursa sevinirim.

kolay gelsin.
 
Bu personeller ücretli çalışıyorlarsa her ikisi içinde bir vergi indirimi söz konusu olmayacaktır. Ancak kira ödeyen belli bazı şartlarda GMSİ elde ediyorsa o kirayı gider olarak dikkate alabilir beyannamesinde, ama o da sizi ilgilendirmez. Vakıf üniversitesine ödenen ücret ise hiç bir şekilde indirim konusu yapılamaz zaten.
 
yıllar önce vergi iadesi diye bir uygulama vardı, fatura fiş toplayıp zarfa koyar indirim yapardık. galiba hala orada kalmışlar.
 
Sayın Husok'un dediği gibi sanırım nostaljik takılıyorlar:) Yalnız ufak bir düzeltme bahsettiğiniz uygulamanın adı emeklililer için vergi iadesi, çalışan ücretliler için özel gider indirimiydi.
 
Üst