bende nurettin bılıcının kıtabı var aslında genel olarak anlatımı cok guzel,ama mesela dıs protezcılıgı ıçın serbest meslek dıyor tesmere gore tıcarı kazanctı..bu ve bunun gıbı farklılıklar varmıdır dıye endıselenıyorum,bırde meshur dershanenın vergı kıtabını aldm parama yazık oldu kanunu kopyala yapıstır yapmslar o zaten mını cep kıtapcıgmdada var,bu arada son sınavn soruları eray mercanın kitabnda bırebır varsa soyleyın onu alayımsule1984 ' Alıntı:aralıkta ben 20 puanlık soruyu tam yapmıştım. 30 puanlık tasfiye memurlarının sorumluluğunu sormuştu. onuda yazdım ama öyle uzun uzun yazmadım çünkü soru kağıdının altında cevaplarınız kısa ve okunaklı olmalı ve bir sayfayı aşmamalıdır yazıyor. bendeç ok uzatmadım bir paragrafta ana hatlarıyla açıkladım ama 20 puan vermiş 40la kaldım anlıcağınız. o yüzden notu bol diyen arkadaşlarda var ama bence notu bol değil. kolay soruyo fakat bol not vermiyo.
ben ankara odasından eray mercanın kitabını sipariş verdim gerçi çalışmaya fırsatım kalmadığından kapağını bile açamadım ama şimdi ordan çalışmaya başlıcam.. ama muhakkak elinizde tüm vergi kanunları cep kitabı olsun.
Resmi gazetede yayımlananların yerlerine işlendiği ufak kitapçık var en güzeli o , hem cebe sığıyor hem değişiklikler yerine işlenmiş şekilde.katamaran ' Alıntı:arkadaşlar vergi kitabı alacam ne önerirsiniz..ya da komisyonda kim var ki
Arkadaşım,sana 1.kaynak olarak Deha yeterlilik serisi kitabını,2.kaynak olarakta Yaklaşım yayınlarının Topluca Türk Vergi Kanunları kitabını öneririm.Ayrıca komisyonda kimin olduğunun bu sınavda önemi yok.Sorular kanun maddelerinden çıkıyor.Önemli olan bu dersi kavramak.Ezberlemekle üstesinden gelinecek bir ders değil...katamaran ' Alıntı:arkadaşlar vergi kitabı alacam ne önerirsiniz..ya da komisyonda kim var ki
Zor olduğu kesin.Bu da dilinin ağırlığından kaynaklanıyor.Benim, arkadaşlara tavsiyem bu dersi ezberlemesinler.Kavramaya ve özümsemeye çalışsınlar çünkü vergi ezberlendiği takdirde bilgiler geçici bellekte saklanıyor.Kısa bir süre sonra o bilgiler uçup gidiyor.Çalışırken; olaylar,durumlar,materyaller,kişiler,kurumlar arasında bağlantılar kurmak ve bunlarla ilgili hafıza teknikleri,çağrışım yöntemleri uygulamak dersin daha çabuk sürede kavranılmasını sağlıyor.atellia ' Alıntı:Vergiden kitap önerisinde bulunmak çok zor. Yemeden içmeden boş vakit buldukça sürekli ama sürekli Vergi kanunlarını direkt kaynaktan okuyun. Kanun okuyun. 4 kere 5 kere sürekli okuyun. Okuyun okuyun. Başka bir şey demiyorum. En kıyı köşe yere bile çalışın. Bir konuyu bile boş bırakmayın. Kesinlike ben çok çalıştım kaç aydır vergi çalışıyorum artık yeyer geçerim heralde demeyin. Sonunaa kadar elinizden geldiğince vergiye çalşın. Zor bir ders. Hiç bir dersin stresi sıkıntısı bundan daha büyük değil. Siz bakmayın son maliyet sınavına veya 3 dönemdir yapılan finansal muhasebe sınavına. Bence çalışması ve öğrenilmesi ve ezberlenmesi en zor ders vergi.
tayka ' Alıntı:arkadaşlar vergiden aralık sınavına giren varmı aranızda puanlaması nasıl? 3 dersten girdim en kritik vergi görünüyor ve aralık sınavında puanlarının kıt olduğunu söylüyorlar bu konuda bilgisi olan paylaşabilir mi?
atellia ' Alıntı:Vergiden kitap önerisinde bulunmak çok zor. Yemeden içmeden boş vakit buldukça sürekli ama sürekli Vergi kanunlarını direkt kaynaktan okuyun. Kanun okuyun. 4 kere 5 kere sürekli okuyun. Okuyun okuyun. Başka bir şey demiyorum. En kıyı köşe yere bile çalışın. Bir konuyu bile boş bırakmayın. Kesinlike ben çok çalıştım kaç aydır vergi çalışıyorum artık yeyer geçerim heralde demeyin. Sonunaa kadar elinizden geldiğince vergiye çalşın. Zor bir ders. Hiç bir dersin stresi sıkıntısı bundan daha büyük değil. Siz bakmayın son maliyet sınavına veya 3 dönemdir yapılan finansal muhasebe sınavına. Bence çalışması ve öğrenilmesi ve ezberlenmesi en zor ders vergi.