Vergi kitabı için hangisini önerirsiniz.?

Ynt: Vergi..

arkadaşlar vergiden aralık sınavına giren varmı aranızda puanlaması nasıl? 3 dersten girdim en kritik vergi görünüyor ve aralık sınavında puanlarının kıt olduğunu söylüyorlar bu konuda bilgisi olan paylaşabilir mi?

aralıkta ben 20 puanlık soruyu tam yapmıştım. 30 puanlık tasfiye memurlarının sorumluluğunu sormuştu. onuda yazdım ama öyle uzun uzun yazmadım çünkü soru kağıdının altında cevaplarınız kısa ve okunaklı olmalı ve bir sayfayı aşmamalıdır yazıyor. bendeç ok uzatmadım bir paragrafta ana hatlarıyla açıkladım ama 20 puan vermiş 40la kaldım anlıcağınız. o yüzden notu bol diyen arkadaşlarda var ama bence notu bol değil. kolay soruyo fakat bol not vermiyo.

ben ankara odasından eray mercanın kitabını sipariş verdim gerçi çalışmaya fırsatım kalmadığından kapağını bile açamadım ama şimdi ordan çalışmaya başlıcam.. ama muhakkak elinizde tüm vergi kanunları cep kitabı olsun.

Arkadaşlar bende vergi mağudurlarındanım 3 kez girdim halen belirsiz geçip geçmiyeceğim.... Vergi dersi biraz şans .. ilk kez gircek olanlar bu dersi aradan çıkarmaya bakın ... bir ikincisi okyanusta iğne aramaya benziyo bu ders ben 20 30 sayfa yakın şey ezberledim bir tane soru çıktı .. eray mercanın kitabını kaç kere okudum ama vergi gözden kaçıyor .... sorular kolay değil sınavda sonra bakınca kolay görünüyo yani yapılabilecek sorular ama dediğim gibi geniş kapsamlı bi ders ....

Neyse arkadaşlar inşallah herkez geçer ...

arkadaşlar hocanın eli bol mu puanı bol dağıtıyor mu yakın bişey yazınca yoksa birebir aynısını mı istiyor ben 2011 1. dönem sınavında 4 sorunun hepsini yaptım ancak hizmet ve hizmet sayılan haller sorusuna hizmet tanımı olarak ''teslim ve teslim sayılan haller ve ihracat dışındaki işlemler'' yerine mal teslimi ve ihracat dışında kalan işlemler dedim. hizmet sayılan hallere de vergiye tabi işlemlerden işsahibi , personel ve diğer kişiler tarafından karşılıksız yararlanılan yerine servis ve benzer altında iş sahibi, personel ve diğer kişiler tarafından karşılıksız kullanılan menfaatlerdir yazdım sizce buna puan verir mi ? bir de amortisman ayrılan şeyleri sormuş ben menkul ve gayrimenkul mallar ile haklar yazdım kanuna da baktım amortisman ayrılacak şeyler bellirtilmemiş ismen sorunun cevabı nedir

1.Sorum tamamına yakını doğru, sadece çok az bir yer hatalı değil ama eksik : 20 Puan verse,
2.Sorum: Yarısından az bir kısmı doğru bir kısım bilgi de hatalı: 10 Puan verse,
3.Sorumun yarısından fazlası doğru: 12,5 puan verse,
4.Sorumun 90.000 Tl'lik beyan kısmı doğru fakat, ben 86 1b/c 'ye göre yorum yazdığım için yani dar mükellefe göre değil tam mükellefe göre açıklama yaptığım için yarım puan verse, 12,5 verse, 55 gelir, ancak kardeşim ben soruda aleni dar mükellef verdim sen gitmişin uzun uzun tam mükellefe göre değerlendirme yapmışsın, kusura bakma dah adikkatli olmalıydın sana puan veremem bu soruda derse, ya da en fazla 5 puan veririm derse:( 47-48 aralığında bu dersten kalırım. Yani benim bu dersten geçip kalmam hocanın insafına kalmış.

sule1984 ' Alıntı:
aralıkta ben 20 puanlık soruyu tam yapmıştım. 30 puanlık tasfiye memurlarının sorumluluğunu sormuştu. onuda yazdım ama öyle uzun uzun yazmadım çünkü soru kağıdının altında cevaplarınız kısa ve okunaklı olmalı ve bir sayfayı aşmamalıdır yazıyor. bendeç ok uzatmadım bir paragrafta ana hatlarıyla açıkladım ama 20 puan vermiş 40la kaldım anlıcağınız. o yüzden notu bol diyen arkadaşlarda var ama bence notu bol değil. kolay soruyo fakat bol not vermiyo.

ben ankara odasından eray mercanın kitabını sipariş verdim gerçi çalışmaya fırsatım kalmadığından kapağını bile açamadım ama şimdi ordan çalışmaya başlıcam.. ama muhakkak elinizde tüm vergi kanunları cep kitabı olsun.
bende nurettin bılıcının kıtabı var aslında genel olarak anlatımı cok guzel,ama mesela dıs protezcılıgı ıçın serbest meslek dıyor tesmere gore tıcarı kazanctı..bu ve bunun gıbı farklılıklar varmıdır dıye endıselenıyorum,bırde meshur dershanenın vergı kıtabını aldm parama yazık oldu kanunu kopyala yapıstır yapmslar o zaten mını cep kıtapcıgmdada var,bu arada son sınavn soruları eray mercanın kitabnda bırebır varsa soyleyın onu alayım:)tesekkurler,ıyı aksamlar.

Arkadaşım o kitap diş protezliğine serbet meslek kazancı diyorsa,

1. O kitap çok eski basımdır.
2. O yazarın Türk Gelir Vergisi Kanunun'dan haberi yoktur.

ekim 2009 baskı diyor çalışmıyayım mı yani bundan :( hangisini almalı peki

benim 1. sorum aşağı yukarı tam
2. sorum fazlasıyla eksik
3. sorum kanunda yazılandan biraz farklı
4. sorumda beyan edilip edilmeme konusu tam
ancak kira gelirlerine götürü gider düştüm
72.500 buldum bu cevaba puan verirmi acaba yada toplamda 50 çıkarmı offf mayısa kadar karın ağrısı

Ynt: Vergi kitabı için hangisini önerirsiniz.?

katamaran ' Alıntı:
arkadaşlar vergi kitabı alacam ne önerirsiniz..ya da komisyonda kim var ki
Resmi gazetede yayımlananların yerlerine işlendiği ufak kitapçık var en güzeli o , hem cebe sığıyor hem değişiklikler yerine işlenmiş şekilde.

katamaran ' Alıntı:
arkadaşlar vergi kitabı alacam ne önerirsiniz..ya da komisyonda kim var ki
Arkadaşım,sana 1.kaynak olarak Deha yeterlilik serisi kitabını,2.kaynak olarakta Yaklaşım yayınlarının Topluca Türk Vergi Kanunları kitabını öneririm.Ayrıca komisyonda kimin olduğunun bu sınavda önemi yok.Sorular kanun maddelerinden çıkıyor.Önemli olan bu dersi kavramak.Ezberlemekle üstesinden gelinecek bir ders değil...

Vergiden kitap önerisinde bulunmak çok zor. Yemeden içmeden boş vakit buldukça sürekli ama sürekli Vergi kanunlarını direkt kaynaktan okuyun. Kanun okuyun. 4 kere 5 kere sürekli okuyun. Okuyun okuyun. Başka bir şey demiyorum. En kıyı köşe yere bile çalışın. Bir konuyu bile boş bırakmayın. Kesinlike ben çok çalıştım kaç aydır vergi çalışıyorum artık yeyer geçerim heralde demeyin. Sonunaa kadar elinizden geldiğince vergiye çalşın. Zor bir ders. Hiç bir dersin stresi sıkıntısı bundan daha büyük değil. Siz bakmayın son maliyet sınavına veya 3 dönemdir yapılan finansal muhasebe sınavına. Bence çalışması ve öğrenilmesi ve ezberlenmesi en zor ders vergi.

atellia ' Alıntı:
Vergiden kitap önerisinde bulunmak çok zor. Yemeden içmeden boş vakit buldukça sürekli ama sürekli Vergi kanunlarını direkt kaynaktan okuyun. Kanun okuyun. 4 kere 5 kere sürekli okuyun. Okuyun okuyun. Başka bir şey demiyorum. En kıyı köşe yere bile çalışın. Bir konuyu bile boş bırakmayın. Kesinlike ben çok çalıştım kaç aydır vergi çalışıyorum artık yeyer geçerim heralde demeyin. Sonunaa kadar elinizden geldiğince vergiye çalşın. Zor bir ders. Hiç bir dersin stresi sıkıntısı bundan daha büyük değil. Siz bakmayın son maliyet sınavına veya 3 dönemdir yapılan finansal muhasebe sınavına. Bence çalışması ve öğrenilmesi ve ezberlenmesi en zor ders vergi.
Zor olduğu kesin.Bu da dilinin ağırlığından kaynaklanıyor.Benim, arkadaşlara tavsiyem bu dersi ezberlemesinler.Kavramaya ve özümsemeye çalışsınlar çünkü vergi ezberlendiği takdirde bilgiler geçici bellekte saklanıyor.Kısa bir süre sonra o bilgiler uçup gidiyor.Çalışırken; olaylar,durumlar,materyaller,kişiler,kurumlar arasında bağlantılar kurmak ve bunlarla ilgili hafıza teknikleri,çağrışım yöntemleri uygulamak dersin daha çabuk sürede kavranılmasını sağlıyor.

tayka ' Alıntı:
arkadaşlar vergiden aralık sınavına giren varmı aranızda puanlaması nasıl? 3 dersten girdim en kritik vergi görünüyor ve aralık sınavında puanlarının kıt olduğunu söylüyorlar bu konuda bilgisi olan paylaşabilir mi?

ben vergiden aralıkta 1.ve2.sorum tamdı 3.soru tasfiye memurlarının sorumluluğundan biraz yapmıştım birazda 4.soruda problemdi ondan yapmıştım ama yanlıştı 50 almayı beklerken 60 almıştım vergiciler bence bol veriyor notu

merhaba arkadaşlar, benim vergiden 1. soru dışındakiler doğru gibi 4. soruyuda 90000 buldum fakat dar mükellefiyete göre diye açıklamadım beyan edilecekler ve edilmeyecekler şeklinde yazdım fakat benim kafama takılan 1. soru da önce kurumlar vergisi mükelleflerini yazmıştım.
sermaye şirketleri
ticaret şirketleri
serbest meslek erbabı
iktisadi kamu müeesseleri
iş ortaklıkları

diye sıraladım adi şirket ve adi komandit şirketler den biraz bahsettim sonradan yukarıdaki maddelerin yanına tabi oldukları vergileri yazdım emin değildim baya sallamışım mesala sermaye şirketlerine hem kurumlar vergisi hem gelir vergisi mükellefi iktisadi kamu müeesselerine de aynı sını yazdım.
benim korkum acaba bu saçmaladığım 1.soru yüzünden diğer doğru cevaplarıma puan vermez mi? kafa mı tırmalayıp duruyor lütfen fikirlerinizi yazarmısınız?

öyle birşeyin mümkün olacağını sanmıyorum öyle olsa bi yanlış cevapta diğer sorularda gider ki bu saçma olur siz diğer sorularınızı doğru olarak yaptıysanız geçersiniz merak etmeyin

kocaeli smmm Hasan Ali ARSLAALP hocanın notları varmış.bende sınav yerinde öğrendim.onun notlarından çıkmış dediler.ne kadar doğru bilmiyorum.aralık sınavında o notlara çalışan arkadaşlar geçmiş.sınav çıkışı öyle söyleniyordu.kocaeli smmm adayları var ise aramızda ve elinde bu hocanın notları var ise bizimle paylaşırsa çok seviniriz.

prof.fr osman pehlivan ın vergi hukuku kitabını öneririm,2010 basından beri çıkan tüm soruların hemen hemen tamamının cevabını kapsıyor,sadece aatuhk yok.onun dısında karışık kanun maddelerını basit bir dile indirgemiş,tavsiye ederım.

atellia ' Alıntı:

aynen atellia size sonuna kadar katılıyorum. ben vergi zor diye en sona onu bıraktım rahat rahat çalışayım diye.. ama gerçekten çok zor o kadar kanun nasıl ezberlenir nasıl akılda tutulur.. Allah yardımcımız olsun.