Vergi Levhalarının İnternet Ortamına Taşınması.?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ZİNDAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Merhaba arkadaşlar ;

Bildiğiniz gibi vergi levhaları artık internet ortamından çıkarılabiliyor.
http://www.gib.gov.tr/vergilevhasi/vergilevhasi.html
Ancak gelirler sayfasında bununla ilgilide net bir açıklama yapılmamış.
http://www.gib.gov.tr/index.php?id=428&tx_ttnews[tt_news]=503&tx_ttnews[backPid]=27&cHash=63db82a288
Bu noktada acaba çıktısını aldığımız bu vergi levhalarının resmiyeti nedir.İşyerlerine asılabilirmi, smmm kaşelerini vurduktan sonra.Bu konuda bilgisi olan varmı acaaba.?

Kolay Gelsin.Teşekkürler.

ben asılabilir kanaatindeyim buradaki amaçları sıralarsak hem biz muhasebeciler açısından bir kolaylık olmuş oldu hemde bankalara kredi için verilen sahte vergi levhalarını ortadan kaldırmış olacak kim ne vergi ödemiş kim gerçek mükellefiyet sahibi halk buradan öğrenmiş olacak aklıma gelenler bunlar yorumları olanlar paylaşırlarsa sevinirim.Teşekkürler

Arkadaşlar internetteki bu vergi levhaları sadece bilgi amaçlıdır. Bunların çıktılarını alarak kullanamayız,asamayız.

Bencede arkadaşın dediği gibi bankalara verilen vergi levhalarına göre daha garanti, ayrıca kaçak bi işyerine asılmış sahte vergi levhasına göre bile daha iyi olurdu.hoş bununda çıktısını yapmak bilgisayarda çok zor değil, ancak vatandaşta bilgi amaçlı ne yapsın vergi levhasını, kimin ne kadar vergi ödediği konusunda çokta ilgili olacağını sanmıyorum.Sadece dediğiniz gibi bilgi amaçlı ise çok faydalı olabileceğini sanmıyorum.Teeşekkürler.

Kolay Gelsin.

amaç maliye bakanlığının "mükellef bilgileri açıklanamaz" kuralını bu şekilde delme işlemi. vergi levhası işyerine asıldığı için "bilgilerin açıklanmaması" kuralına girmiyor. isteyen istediği kişinin vergi levhasını sanal olarak görebilir. bu arada bankalarda kredi verecekleri kişinin v.levha bilgilerine bakarak durum değerlendirebilir. (yapan varmı bilmem ama fotokopi üzerinde oynanarak yapılan sahtekarlıklarda önlenmiş oluyor.)

nane' Alıntı:
amaç maliye bakanlığının "mükellef bilgileri açıklanamaz" kuralını bu şekilde delme işlemi. vergi levhası işyerine asıldığı için "bilgilerin açıklanmaması" kuralına girmiyor. isteyen istediği kişinin vergi levhasını sanal olarak görebilir. bu arada bankalarda kredi verecekleri kişinin v.levha bilgilerine bakarak durum değerlendirebilir. (yapan varmı bilmem ama fotokopi üzerinde oynanarak yapılan sahtekarlıklarda önlenmiş oluyor.)

yalnız nane arkadaşım, bildiğim kadarıyla vergide mahrumiyetin istisnai durumlarından biriside vergi levhalarıdır bence internet ortamında vergi levhalarının yayınlanması ve görülmesi gayet iyi olmuş. vergiden dolayı bir sıkıntısı korkusu olmayanının bundan ne gibi bir çekincesi olabilir ki...

suleyman057' Alıntı:
...vergide mahrumiyetin ...
:?:

mahremiyet (isim Arapça )=Gizlilik olacaktı.

ben bu gizliliğe tamamiyle karşıyım. kim ne beyan etmiş ödemiş mi açık olmalı. :lol:

eskiden evraklar çuvalla taşınır her kurum elle bilgileri kendi kayıtlarına alırdı ve dürüst mükellefte mağdur olurdu. şimdi bilgiler anında işleniyor.

bizim devletimiz birşeyler yapmaya çalışmaya çalışıyor bu uygulama çok güzel ama uygulanamadıktan sonra bence hiçbir anlamı yok yeni bir açılış verdik e-vergi levhasında bunu görebiliyoruz ama bunu mükellef işyerine asamıyor bence çok saçma vergi dairesi ile görüştüm bilgi amaçlı olduğunu asılamayacağını söylediler biz yeniden vergi levhasını düzenleyeceğiz kaşe imza vuracağız birde vergi dairesine dilekçe ile bildireceğiz bir sürü angarya işlem