Vergi Levhası

Üyelik
18 May 2006
Mesajlar
13
basit usul vergi mükelleflerinin vergi levhalarını muhasebeciler tastik edebilirmi, ederse ne ala; edemezse müeyyidesi ne olur bilgisi olan bilgilendirirse sevinirim.
 
Sayın hasankütük;
Basit usül mükelleflerin de vergi levhaları muhasebeciler tarafından tastik edilir ve gereklili bildirimin vergi dairesine yapılması gerekir.
 
aklımda kaldığı kadariyle, bir muhasebecinin bir kişinin vergi levhasını tasdik edebilmesi için, sözleşme yapmış olması gerekir diye biliyorum. hiç bir muhasebeci arkadaşımızında basit usül mükellefle sözleşme yaptığını sanmıyorum. o yüzden vergi dairesinde tasdik ettirilmesi daha doğru olur sanırım.
 
vergi levha tasdik

Sayın Meslektaşım,
niçin basit usüllerle sözleşme imzalanmasın ki ben imzalıyorum.ve de beyanname düzenleme ücreti kadar ücret yazıyorum.zaten burada işyeri açılışlarında vergi dairesi şart koşuyor.
 
sayın d.canyurt, sizin orada öyledir, bizim buralardada muhasebecisi varsa sözleşme düzenler, yoksa öyle bir zorunluluk yok, hem mükellef vergi dairesine kendisi gidip, kardeşim ben defterimi kendim tutacağım derseki, yeni başlayan bir kişide basit usül yada işletme hesabına tabi ise bir muhasebeciye defter tutturmak zorunda değildir. vergi dairesi nasıl zorla sen muhasebeciye tutturacaksın der. sizin dediğinize göre vergi dairesi kanunları çiğniyor.
 
basit usul

Basit Usul Vergi mükelleflerinin tutmak zorunda oldukları defter yoktur.
Vergi Levhasının tastik işlemi ize, bu mükelleflerin bağlı bulundukları meslek odalarının anlaşmış oldukları Meslek Mensubunca tutulur.
Söz konusu Levhaların oda ile sözleşmeli meslek mensubunca tastik olabileceğini düşünüyorum.
 

Benzer konular

Üst