Vergi mevzuatı dersinin komisyon hocalarını bilen??

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gilter
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Vergi mevzuatı dersinin komisyon hocalarını bilen??

arkadaslar ,

bu ders calısmamaktan kursa gıtmemekten yapılmadı,wergıde sorulara hemen mudahele etmemız lazım.

yoksa surmen wakası,malıyet wakası gıbı olacak bu da .

bırlık olalım.

eray mercanın kıtabını tawsıye etmıs arkadaslar ondan calıstım gectım yazmış.dogrudur ben de ondan calıstım ama sınav soruları cok degıstı.

yeterınce calıstıgımı dusunuyorum.ortalamam dıger derslerden 70,anlatabılıomuyum bılmıorum

turmob a eleştırımızı yapalım.
mart sınavı boyle olmasın

Ben mail attım tesmere herkesinde atması gerektiğine inanıyorum.

Sonuçlar ilan olunca daha bir şiddetli oluyor bir araya gelme isteği:) bizim dönemde öyle olmuştu.

az mı buluştuk murat muhallebicisinde az mı dilekçe faxladık ne günlerdi be.

Allah yardımcınız olsun:)

umarım bırlık oluruz

pek kımse cıddıyetın farkında deıl gıbı

Arkadaşlar,

Aşağıda Tesmer iletişim linki bulunmaktadır.Lütfen sınav ile ilgili tüm saçmalık(Kaptı kaçtı, sergi panayır İstisnası gibi)
durumlarını bizlere yakışan şekilde dile getirelim.Bütün geleceğimizle dalga geçen her hendek atladığımızda yenisi koyan ve aylaraca emeğimizin soncunuda Birçok smmm hatta YMM lerini bile tereddüt ettiği soruları soranlar, kendilerinin böyle bir hakkı olmadığını anlamalılar.

http://www.tesmer.org.tr/index.php?option=com_contact&view=contact&id=1

TEL 0 312 475 53 00 (Pbx) - 444 60 60

İyi çalışmalar,

arkadaşlar bende mail attım..hadi birlik olalım lütfenn!! herkes bir şeyler yapsın..elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız..

mail attım ama yetmez maliyet muhasebesi için arkadaşlarım sık sık aramışlardı.
aynı zamanda arayalım arkadaşlar

gün,saat belirleyelım herkes sırayla arasın..aynı anda yüklenelim bunlara bence..

bence tü arkadaşlar mail atsın ayrıca arayalımda...

ben bu sınavdan sonra gib.gov a baktım ama çok fazla kanun var hangilerinden sorumluyuz hepsinden mi bunu nasıl öğrenicez?

( burda 75. sayfa )

http://www.tesmer.org.tr/images/docs/elkitabi.pdf

Vergi Hukuku ve Mevzuatı
-vergi hukukunun kaynakları
-vergi hukukunda yorum
-vergilendirme yetkisi
-vergi yükümlüsü,sorumlusu
-tarh,tebliğ,tahakkuk, tahsil
-vergi hukukunda süreler
-vergi borcunun sona ermesi
-vergi alacağının güvence altına alınması
-vergi uyuşmazlıklarında çözüm yolları
-vergi suç ve cezaları
-gelir vergisi
-kurumlar vergisi
-KDV

bunlardan başkasının gelmemesi lazım :)

trattataa ' Alıntı:
stajyer el kitabının 69-70 sayfalarına bakarsanız :)

-vergi hukukunda yorum
-vergilendirme yetkisi
-vergi hukukunda süreler
-vergi suç ve cezaları
-gelir vergisi
-kurumlar vergisi
-KDV

arkadaşım ne kadar güzel yazmışsın.
yukarıdaki konulardan başka gelmemesi lazım.
sınavda çıkan ötv-mtveraset intikal kanunlarına ne demeli.
o yüzden bence son iki sınavdır çıkan konualara bakın da ne kadar saçma ve alakasız yerlerden sorular geldiğini
görün arkadaşlar. yanlış anlamayın moral bozmak gibi bir amacım yok. tek dersim vergi kaldı ve
son iki sınavdır veremedim. ve mart son hakkım. tek dersten dosya yakarsam vergi komisyonundakilerin iki cihandada ellerim yakalarında olsun. hala bile sorular aklıma geldikçe çıldırıyorum.

trattataa ' Alıntı:
stajyer el kitabının 69-70 sayfalarına bakarsanız :)

-vergi hukukunda yorum
-vergilendirme yetkisi
-vergi hukukunda süreler
-vergi suç ve cezaları
-gelir vergisi
-kurumlar vergisi
-KDV

ne kadar guzel tespıt etmıs arkadasımız,lütfen telefon ve maıllerle elestırye devam edeılm.
ancak cozume boyle ulasacagız

Arkadaşlar Herkesten TURMOB'A Mail Atmasını Rica Ediyorum

AZ ÖNCE TÜRMOB'A ATTIĞIM MAİLİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM..
Saygıdeğer TÜRMOB yönetimi,
Aslında yazacağım çok şey var fakat fazla vaktinizi almayacağım. Temmuz sınavında 3 dersten geçtim, Aralık sınavında kalan 4 dersimden maliyet dışındakilere çok çalıştım ve maliyet dersini 2012/Mart'a bıraktım. Fakat sınavdan sonraki maliyet sınav sorularını görünce kafamdan kaynar sular aktı. O sorular için çalışmaya gerek olmadığını ve stajı biten herkesin o soruları yapabileceğini gördüm. Sınava girmediğim için çok pişman oldum. Siz şimdi keşke girseydiniz suç sizde diyebilirsiniz ama gerçek olan birşey var ki oda sınav sorularını kafasına göre hazırlayıp insanların hakkını göz göre göre gasp eden komisyon ve bu duruma izin verenlerdir. İnsanlar derslerden çalıştıkları için geçmeli veya çalışmadıkları için kalmalıdırlar. Fakat görüyoruz ki bazı derslerden geçip-kalmak tamamen şansa kalmış. Aynen son sınavdaki vergi ve maliyet muhasebesi gibi. Kimse unutmasın ki ADALET sadece bize değil, herkese lazım. Bugün bizim başımıza gelen bu adaletsizlik yarında sizlerin veya sevdiklerinizin başına gelir. Daha düzgün bir Türkiye istiyorsak her şeyden önce hepimizin ADİL olması gerekmektedir. Yaptığınız sınavların ne kadar adil olduğu konusunda bizlerin önyargılı olduğunu düşünüyorsanız; sınavdan geçenlerin yüzdesine bakmanızın yeterli olduğu kanaatindeyim. Mart ayındaki maliyet sınavına motivasyonumu kaybetmiş durumdayım, çünkü ne olsa sınava giren herkes Aralık ayında geçtiği için bundan sonraki 3-4 sınav yine bir yığılma yapılır. İnşallah yazdıklarım dikkate alınır ve sınavlar daha adil bir şekilde yapılır. Saygılarımla, iyi çalışmalar.

Başlık açrken büyük harf kullanmayınız.

Adalet konusunda tamamen haklısınız fakat artık herşey sosyal medya da dönüyor ben buradaki arkadaşların yorumlarını ve fikirlerini hep takip ettim çok da faydasını gördüm en son maliyet sınavının son iki dönem gibi zor olmayacağına dair alınan bilgileri aktardılar bu kadar basit de beklemiyordum ama normal çalışan bir insanın kazanacağı türdendi zaten 3 sınavdır komisyonun kağıtları nasıl değerlendirdiğini de anlamadım 60-70 beklediğim derslerden sanki lütfetmişler gibi 50 geldi ve şu anda ortalama sıkıntısı yaşıyorum bu sınavda tablolar ve maliyete girdim beklediğim gibi gelirse sıkıntı yok ama hala gelecek sonuçtan hiç emin değilim Allah yardımcımız olsun!!

ya uc donemdır garıp garıp soruklar gelıyoır
gaıbın zuhuru kaptı kactı
vs bu sınavı kım hazırlıyor neye dayanark hazırlıyor
nedır maksatı amacı
ne ıster
ınsan emegıne goz dıken hıce sayan vıcdan sahıbı mısınız ?

nedır derdınız ?
bılgı olcekmekmı ah almakmı hak yemekmı

Aynen bende üst üste 4.girişim oldu. artık son hakka kaldım.
Hele indrimli Kurumlar vergisi soruyu anlayamadım bile. İndirilecek değil,indirilmeyen değil,muaf değil,istisna değil hepsini biliyordum ama indirimleri bilmiyormuşum:)
Oysaki sınavdan önce çok iddalıydım kurumlardan çıkarsa yüzde yüz yaparım diye.
4.soru stopaj hesapladım ama kdv hesaplamadım
3.soru Lesing mantığıyla sallayarak cevap verdim. Sanırım 50 alırım diyorum. gördüğüm kadarıyla %90 kalacağız diyor arkadaşlar.
Çaresizlik insana acaip bir duygu veriyor. Ama genede ben vergiye bu gün itibariyle çalışacağım. Belki bu dönem pas geçip temmuzda girerim karar veremiyorum artık. Son hakka kalmış oldum.

arkadaşlar yücel beyin numarasını bılen bir kişi arayıpta vergi hukuku hakkında da bilgi alabilir mii..