fonradar

Vergi Mükellefi Olma Hakkında Bir Sorum Var?

Üyelik
20 Ağu 2016
Mesajlar
3
Konum
Çanakkale
Merhaba;

Ben bir üniversite öğrencisiyim. Web tasarım yaparak ve internet sitesinden reklam satarak gelir elde ediyorum. Fakat çoğu yer fatura kesmem karşılığında hizmet alabileceklerini söylüyorlar. Ben de artık bu firmalara fatura kesebilmek istiyorum.

Fakat vergilendirmeler hakkında bilgim yok.

Ben tek bir kişiyim, şirketim veya bir ofisim yok. Nasıl vergi mükellefi olup fatura kesebilirim?

En az vergi verebilecek şekilde mükellef olmak istiyorum bu hangi statüdür ve tahmini ne kadar veririm( aylık sabit ve fatura kesme başına )

Bir de bağ-kur yapma zorunluluğu var mıdır?
 
Maliye ve diğer resmi işlemlerinizi yürütebilmeniz için SMMM ile anlaşma yapmanız gerekmektedir. Maliyeye yakalanırsanız geçmişe dönük vergi kaydınızın otomatik yapılacağını ve başınızın çok ağrıyacağını unutmayın!
 
Yakalanirsam ceza alacağımı bende biliyorum hocam. Yazdığımı okumadınız galiba ben ne yapmam gerektiğini sordum. Verdiğiniz cevap hic yardımcı olmadi. Başka bilen varsa yazarsa sevinirim. Teşekkürler..
 
Halk dili ile muhasebeci ile anlaşmanız gerektiğini ilk cümlede yazdım! Beyanlarınızı verebilmek için buna mecbursunuz.

Simdi ben kendi adıma vergi mukellefi olmaktan vazgectim.

Babamin zaten bir dükkani var. Babam motorsiklet/bisiklet yedek parçası satıyor. Ben vergi levhasına yeni faaliyet kodu ekleyerek onu kullanmak istiyorum. Bu mümkün müdür? Bisiklet motorsiklet parca saticisinin vergi levhasina, web tasarım, internetten reklam satımı eklenebilir mi?
 
Üst