Vergi mükellefiyeti başlamış mıdır?

smmm.kus

Katkı Sunan Üye
üstadlar , 26.07.2011 tarihinde kreş faaliyeti gerçekleştirecek olan bir mükellefimize işe başlama bildirimi verdik.
İşyeri açacağı yerde apartman sakinleri kreş açılmasına dair muvaffakatname imzalamadılar. Bu nedenle başka bir yer aramaya başladılar.Yoklama memuru hala yoklamaya çıkmış değil. Vergi dairesi memuruyla görüştüm bu konu hakkında yoklamaya çıkmayı şu an bekletmiş durumdalar. Yeni adres netleşene kadar yoklamaya çıkmayacaklar. Tabiki bu süre 24.08.2011 tarihini geçerse yani temmuz ayı kdv beyannamesinin verilme süresine kadar hala yoklama tutulmamış ise vergi mükellefiyetim aşlamış olur mu? yani temmuz ayına ait kdv beyanını vermem gerekir mii? ( yoklama tutulmadığı için mükellefiyetimin açılmadığını düşünüyorum ama yinede teyit almak istedim)

Başka bir soru, eğer mükellef öle bir durumda işyeri açmaktan vazgeçerse tasdik edilen defter için ne yapmam gerekir? Eğer şimdi vageçip ekim kasım gibi açmayı düşünürse temmuz ayında tasdik edilen defteri kullanabilir mi?

Teşekkür ederim...

Ynt: vergi mükellefiyeti başlamışmıdır?

apartman sakinlerinin muvafakatname vermemesi senin mükellefiyet açamayacağın anlamına gelmez. bence çok hızlı bi şekilde gerekirse yoklama memurunu sabah erken saatte al yoklamayı tuttur ve temmuz kdv ni boş olarak beyan et. kuvvetle muhtemel vergi memurları evrakları sana vermekte yani ben bu işten vazgeçtim demende zorluk çıkartacaklardır. bence açılışı yap sonra adres değişikliği yaparsın... defterleri kullanmanda bi problem olmaz diye düşünüyorum. en nihayetinde kullanılacağı dönem 2011 yılı yazıyordur. aynı kişiye ait olduğu sürece problem olmaz bence

Ynt: vergi mükellefiyeti başlamışmıdır?

şahsi faaliyette eğer işyerinde aktif faaliyet başlamamışsa vergi memuru niye zorluk çıkarsın???

Ynt: Vergi mükellefiyeti başlamış mıdır?

sana lazım olan vergi dairesinde mükellefin aktif olarak görünmesi dolayısı ile şirket isede bir vergi numarası tahsis edilmesi.
sana çok önemli bir nokta. işe başlama evrakları ile birlikte SMMM sözleşmesi fotokopiside verdi isen vergi dairesi mükellefiyeti yoklama yapmadan öncede tesis etmek zorundadır?

Bence durumu vergi dairesiyle görüşün.
1 yol "Tutulan işyerindeki apartman sakinleriyle sorun yaşandığından(onay alınamadığından) yeni yer aranmaktadır.Bu nedenle ilgili adresde faaliyete başlayamamaktayız.Yeni yer bulununcaya kadar açılışımızı ertelemek zorunda kaldık.Şİmdilik açılış müracaatımızın kabul edilmemesi...."Ayrıca noterlede görüşün tasdik edilen defterin iptal işlemini yapmayı deneyin.Bu arada iptal durumunda vergi dairesi evrakları teslim etmez.Eğer herşeyi iptal ettirebilirseniz sonraki açılışta aynı işlemleri tekrar yapacaksınız.Bu arada açılışı iptal etmek için bile vergi dairesi olayın doğruluğunu tespit için yoklama yapacaktır.

2.yol
Açıışı yapın yoklamayı tutturun.Hemen yeni yer arayın ve adres değiştirin. (en mantıklısı budur) Eğer apartman sakinleri açılıştan sonra gidip şikayet ederlerse zaten taşınmanız için süreçte başlayacaktır.

Önce vergi dairesiyle görüşün ona göre hareket edin.
Saygılar

smmm.kus ' Alıntı:
üstadlar , 26.07.2011 tarihinde kreş faaliyeti gerçekleştirecek olan bir mükellefimize işe başlama bildirimi verdik.
İşyeri açacağı yerde apartman sakinleri kreş açılmasına dair muvaffakatname imzalamadılar. Bu nedenle başka bir yer aramaya başladılar.Yoklama memuru hala yoklamaya çıkmış değil. Vergi dairesi memuruyla görüştüm bu konu hakkında yoklamaya çıkmayı şu an bekletmiş durumdalar. Yeni adres netleşene kadar yoklamaya çıkmayacaklar. Tabiki bu süre 24.08.2011 tarihini geçerse yani temmuz ayı kdv beyannamesinin verilme süresine kadar hala yoklama tutulmamış ise vergi mükellefiyetim aşlamış olur mu? yani temmuz ayına ait kdv beyanını vermem gerekir mii? ( yoklama tutulmadığı için mükellefiyetimin açılmadığını düşünüyorum ama yinede teyit almak istedim)

Başka bir soru, eğer mükellef öle bir durumda işyeri açmaktan vazgeçerse tasdik edilen defter için ne yapmam gerekir? Eğer şimdi vageçip ekim kasım gibi açmayı düşünürse temmuz ayında tasdik edilen defteri kullanabilir mi?

Teşekkür ederim...
Vergi dairesine durumu anlatan dilekçe verip yoklamayı resmi yoldan geri çekin. Tasdik edilmiş defterleri sonraki işe başlamaya kadar saklayın.