vergi no veya tc no

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan jaques
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

jaques

Katkı Sunan Üye
vergi no veya t.c. nosunu bulamadığımız şirket veya şahısları numarasız olarak ba bs de gösterirsek bir sorun olur mu arkadaşlar ? mesela adamlabir kere alışveriş yaptım parsınıda çekle ödedi ve bir daha görüşmedim, ve başka alışverişim olmadı ve bana faturasını keserkende yanlış vergi nosunu vermiş sonuç olarak bende adamın gerçek vergi nosu yok

Ynt: vergi no veya tc no

jaques ' Alıntı:
vergi no veya t.c. nosunu bulamadığımız şirket veya şahısları numarasız olarak ba bs de gösterirsek bir sorun olur mu arkadaşlar ? mesela adamlabir kere alışveriş yaptım parsınıda çekle ödedi ve bir daha görüşmedim, ve başka alışverişim olmadı ve bana faturasını keserkende yanlış vergi nosunu vermiş sonuç olarak bende adamın gerçek vergi nosu yok

Vergi yada Tc numarası olmadan almıyor sanırım.

yurtdışı olarak kabul edemez çünkü ülkeyi türkiye seçiyorum ve formdada türkiye çıkıyor.
ne yapmamız lazım, aynı şey sizin başınıza gelmedi mi , vergi numaralarınızın hepsi doğru mu

Karşılığı ft kesilmiş ise mutlaka v.no (şahıslarda tc no) olmalı. Ft nizamına uymamaktan ceza olabilir.

ama adam/firma bana yanlış vergi no verdiyse ne yapabilirim ? , bir kere mal aldım fatura tarihinde çek ciro etti ve benim onunla işim kalmadı. ( bu duruma göre kalmış görünüyor o başka)

Sayın nane, her fatura kestiğimde vergi noyu sistemden doğrulamaya girsem,zaman mı yeter bu işlere, vergi noyu yanlış yazmak fatura nizamına uymamak ile değerlendirilebilir mi ?

Ft nizamı ve nodan sorumluluğa bakın.