fonradar

Vergi Sorunları

Day-Dream

Tanınmış Üye
Üyelik
16 Ağu 2012
Mesajlar
1,862
Konum
İstanbul
Merhaba
Bir vesile ile maliye bakanlığına vergi sorunları ile ilgili bir dosya hazırlama görevini tanıdık bir üstadımız almış. Bu vesile ile bizim yaşadığımız gözümüze çarpan vergi sorunlarını yazabilirseniz bende üstada iletirim ( eğer isterseniz )
Saygılarımla

Benim aklıma gelen
Aynı il içinde farklı vergi daireleride sıfırdan evrak hazırlama
 
İlk aklıma gelen özellikle açılış yoklamalarında yaşanan mükellefin mücbir sebeple yerinde olmaması nedeni ile sonrasında yaşanan uğraştırıcı prosüdürler.
 
Anayasa çalışması gibi mevzuatında yeniden elden geçirilmesini talep ediyoruz.Daha sade anlaşılır kanunlarda boğulmayacak şekilde.Bir kanun maddesine o kadar çok yamalar değişiklikler yapılmışki kronolojik sırada boğuluyoruz.Bir kanun maddesini okurken başka kanun maddesine atıfta bulunuyor orayı okuyorsunuz başka yere atıfta bulunuyor.Smmm lerin kdv yükü.Alınmayan ücrete makbuz düzenleneceği serbest meslek erbabına ücret ödenince makbuz düzenleneceği çelişkisinin düzeltilmesi.
 
Aklıma ilk gelen güncel bir soruyu iletebilir misin?

Google play üzerinden satış işlemleri..

Biraz açacak olursak; uygulama sahibinin kazancının nasıl hesaplanacağı, uygulama satışına ilişkin faturanın nihai tüketiciye kimin tarafından düzenleneceği, sanal mağaza ile uygulama sahibi arası para alışverişinde belge düzeni, hangi tutarlar üzerinden KDV hesaplanması gerektiği ve hesaplanan KDV' nin kimin tarafından beyan edileceği gib.. bir sürü ucu açık soru var.

Şuan piyasada nihayi tüketicilerin "Uygulamamı sanal mağazaya sattım, paramı aldım, gerisi beni ilgilendirmez" anlayşının hakim oldu apaçık ortada.

idarenin bu global yapıya ilişkin yeni düzenlemeler getirmesi gerekiyor.
 
Üst