Vergi uygulamalarını nasıl çalışıyorsunuz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gsgül
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben ilk 2011/aralık döneminde sınava girdim ve vergiden korktuğum kadar hiçbir dersten korkmuyordum ve haklı çıktım şimdi ful vergi çalışıyorum.mevzuatı baştan sona ezberleme çabasındayım vergi konusunda deneyimli arkadaşlar bu dersin üstesinden nasıl gelirim okadar mevzuatta nasıl beyne yerleştirilir panik durumdayım :-[ :-[ :-[ yardım ve önerilerinizi bekliyorum

Ynt: Vergi uygulamalarını nasıl çalışıyorsunuz?

merhaba mp3 e okuyup sürekli dinlemiştim.

gsgül ' Alıntı:
........mevzuatı baştan sona ezberleme çabasındayım......
Ezberleyemezsin, ezberlemeye başladığın süreçte mevzuat değişir, tekrardan ezberleme gibi boş bir çaba içine girişirsin, onun yerine mevzuatı bir bütün olarak görüp detaya girip anlamaya çalış bu sana yorum yeteneği katar, salt ezberleme peşinde olursa papağan gibi olursun ne anlam ifade ettiğini göremezsin, mevzuatı ömür boyu kullanacağından ders için değil mesleki gereklilik olarak yaklaş konuya. SMMM ruhsatını almak problem değil önemli olan hakkını verebilmek.

Merhaba,
Ben 2009/Mayıs stajyeriyim. Temmuz yeterlilik sınavına katılacağım. Bende vergi usul kanunu kitabı var. Bildiğin kanun kitabı. Ben bu kitaptan çalışacağım. Kendi yöntemimi sana da tavsiye edeceğim. Son 10 yılın tüm vergi sorularını inceleyerek, belli başlı konuları irdeleyeceğim. Özellikle o konuları vergi kanunundan çalışacağım. Bu konular zaten belli. KDV - Kurumlar Vergisi - Gelir Vergisi yönünden kazanç sayılan, indirilip-indirilemeyen giderler vs... Geçmiş yıl sorularına baktığında zaten hemen hemen her dönem belli soruların geldiğini göreceksin.
Bir de, gözünde çok fazla büyütme. Ne kadar büyütürsen, işin o kadar zorlaşır.

Son sınavdaki gibi sorular gelmezse yönteminiz süper
Zaten 100 isteyende yok bende bu şekilde çalışmıştım en az 60-70 lik kağıt veririm en 50 diyordum
Neredeyse sıfır çektim diyebilirim.
Bildiğim hiçbir yerden gelmedi
Geçmiş yıllar sorularından gelmedi
Bu sefer en baştan tekrar başladım
Uygulama soru kitapçığı olsa keşke birde şöyle dolu dolu güzel bir kitap

arkadaşlar bende ocak stajeriyim.yeterlilik için erken mi daha çalışmaya acaba.. nasıl teknikler önerirsiniz...

Daha önünüzdeki ilk sınava üç sene var. Şimdilik mevzuat takibi yapıp, geçmiş ve çıkacak soruları irdelemeniz yeterli. O kadar çok değişken var ki..
Kolay gelsin.

arkadaşlar yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkürler mp3 e okuma tekniğini bende uygulayacağım birkaç yerden daha duymuştum mantıklı tekrar teşekkürler.

marpaci1984 ' Alıntı:
şebnem01 ' Alıntı:
merhaba mp3 e okuyup sürekli dinlemiştim.

Nerden indirebiliriz o mp3'ü :)

Bencede yani, madem böyle bir uygulama yaptınız, nette paylaşın hepimiz faydalanalım.
Herkes tek tek okumakla zaman kaybetmesin.
Sonra mp3 yayılır, okuyan kişi ünlü olurmuş. :D

Hesap Uzmanları Der. Beyanname düzenleme kılavuzunu tavsiye ederim

Konusu açılmışken hesap uz.der. beyan düz.kl. kitabının her yıl tekrar tekrar çıkartılması, tekrar tekrar satılması bana çok saçma gelir nedense, kitabın her sene özü belki %80 aynıdır, ama nedense sanki o yıla has çıkmış gibi bir hava verilir, neden bu kitap e kitap olarak satılmaz onu da anlamam, veya kitabın %70 lik kısmını alayım, her yıl %30 luk kısım değişir yapraklı olsun vb... bir yığın çözüm var, veya önceki kitabı geri vereyim bana yeni kitapta iskonto yapsın, insanları güncelliğe kolaylığa teşvik etsin, sonra derler ülkede kitap satışı az, korsan çok, kimse okumuyor etmiyor, neyse... konuyu dağıtmayayım, hsp uzm drn byn dnzlm klvz yeni başlayanlar için ağır gelebilir.

bende aynı geçmiş yıl sorularını resmen yuttum ama gelmedi bir dönem gelip bir dönem gelmediği olmuş aynı soruların ama hep çevirip çevirip yine çıkmış bu aralıkta ben ilk kez girdim hiç alakası yoktu soruların ben tesmerin cd lerini baştan dinlemeyi düşünüyorum.bir de eray mercanın kitabı var ama o da 1997 den sonra basımı yok .sizce eray mercanın kitabını tavsiye edermisiniz.allah yardımcımız olsun hepimizin...