fonradar

Vergi Ziyaı Cezası

Üyelik
20 Eyl 2007
Mesajlar
28
arkadaşlar temmuz ağustos eylül 2005 üçaylık muhtasarımızı bildirip vergisini ödemiştik, daha sonra vergi dairesinden yazı geldi işçi sayıları hakkında 10 u geçiyorsa düzeltin diye,baktık ki ağustos ayında 10 u geçiyor,temmuz ağustos 2005 iki aylık birleştirip verdik eylülü 2005i aylık olarak verdik, bugün tebligat geldi ağustos 2005 muhtasarı 341.maddede yazılı hallerle vergi ziyaına sebebiyet verilmesi diye 1.581,23 x %50 = 790,62 ytl vergi ziyaı kesilmiş, daha önce sehven üç aylık verilip vede vergisi ödenen muhtasarı daha sonra düzeltme aylık verildiğinde vergi ziyaı doğarmı?
 
Ynt: Vergi Ziyaı Cezası

08 ayda 10 kişiyi geçtiği için aylık olmalı idi. 07 ay için üç aylık süresinde 08 ve 09 aylar için ise aylık verilme süresinde beyanı gerekir.
 
Ynt: Vergi Ziyaı Cezası

Diğer taraftan, Vergi Usul Kanununun 344. maddesine, vergi incelemesine başlanılmasından veya takdir komisyonuna sevkedildikten sonra verilenler hariç olmak üzere, kanuni süresi geçtikten sonra kendiliğinden verilen beyannameler için ziyaa uğratılan verginin % 50'si tutarında vergi ziyaı cezası kesileceği hükme bağlanmıştır.



Kanuni süresi geçtikten sonra kendiliğinden verilen bu beyannameler V.U.K.'nun 371. maddesine göre pişmanlıkla verilirse, vergi ziyaı cezası kesilmeyecektir. Bu cezanın kesilmemesi için 371. madde de aranan şartların yerine getirilmiş olması gerekir. Bu şartların neler olduğu hususu, beyannamenin pişmanlıkla verilmesi başlığı altında açıklanacaktır.

evet doğru çünkü geç vermiş oldunuz vergiyi geç bildirdiğiniz için doğrudur
 

Benzer konular

Üst