Vergiden Nasıl Geçtiniz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan öykü
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
amortisman sorusunda ben kıst ayırmadım,direk azalan bakiyelere göre çözümledim fakat dersaneden ayıran arkadaşlarım geçmişti ben kalmıştım.siz nasıl çözdünüz,geçenlerden cevap bekliyorum.iyi bayramlar...

Ynt: vergiden nasıl geçtiniz?

amortisman kıst değildi azalan bakiyelerdi onu yanlış yaptım.kurumlar vergisi mükelleflerini tam yaptım gereğinden fazla bilgi verdim.gayri menkul sermaye iradı istisnasını fazlasıyla yaptım.beyanname sürelerini eksik yaptım aldığım not 67 oldu
bence vergi hukuku şans biraz yanında olmalı çıkacak soruya bağlı
soruları kendi dilinden değilde kitabın dilinden yazarsan daha iyi sonuç alırsın ilk sınavda kendi yorumumla açıkladım hepside doğruydu ama aldığım no 20 geçmedi sana başarılar diliyorum

öykü ' Alıntı:
amortisman sorusunda ben kıst ayırmadım,direk azalan bakiyelere göre çözümledim fakat dersaneden ayıran arkadaşlarım geçmişti ben kalmıştım.siz nasıl çözdünüz,geçenlerden cevap bekliyorum.iyi bayramlar...

arkadaşım ben oranı %20 den almıştım o soruda 50 almışım geçmişim.ilk soru doğruydu 2 yoktu son soruda geçici ve ötv yazılı değildi

1. Soru, Kurumlar vergisi mükellefleri tam ,İş ortaklığı kendi tanımlamam,2. Soru yapmadım,3.Soru tam cevap,4.Soru 2 beyanname doğruydu ve kaldım.Gayri menkul sermaye iradi ile ilgili soruyu bilenler daha şanslıydı sanırsam.

bende 1.soru kurumlar mükelleflerini tam yaptım, iş ortaklığı cevabı tam metın olmamakla beraber doğru,
2.soru gayrı menkul istisnaları yanlış cevap(yanı çok yazdım ama asıl cevap değilid)
3.soru-%40 amorti son son yıl dahıl 6480 ytl doğru cevap
4.soru- geçici vergiyi (nasıl unuttuysam bende güldüm kendıme ) Ötv yi yazmamıştım

aldığım not 60 oldu....
bana göre kağıdım en az 65 olmalıydı ama olmadı neyse çok şükür bittii....

Ynt: Vergiden Nasıl Geçtiniz?

ben 65 almışım

cevaplarımı yazayım

1.soruya sadece kurumlar mükelleflerini yazdım
2.soruya gmsiradındaki istisnadan bahsettim. 5-6 cümle ile
3.soruya amortismanı azalana göre hesapladım, kıst yaptım (kıst olmayacaktı)
4.soruya kdv muhtasar geçici kurumlar beyannamelerini yazdım, sadece ötv beyannamesini yazmadım

bu cevaplarla arkadaşlar 65 aldım ...

öykü ' Alıntı:
1. Soru, Kurumlar vergisi mükellefleri tam ,İş ortaklığı kendi tanımlamam,2. Soru yapmadım,3.Soru tam cevap,4.Soru 2 beyanname doğruydu ve kaldım.Gayri menkul sermaye iradi ile ilgili soruyu bilenler daha şanslıydı sanırsam.

öykü, aslında cevapların güzel

itiraz ettin mi?

Arkadaşlar ben bu forumu yaklaşık 2 yıldır takip ediyorum fakat ilk kez yazıyorum. Yazmamın sebebide vergi hukuku sınavında yapılan haksızlık. Bu sınavdan Temmuz döneminde girenlerin %90'ı geçti. Ben kalanlardanım. 1. soruyu tam yapmıştım 2. soruyu da tam yaptım 3. soruda hata yapıp kıst amortismana göre hesapladım. 4. soruyu ötv hariç yaptım aldığım not 41 Bu sınava giren herkesin kağıdını komisyon hocaları birebir kendileri okumuyorlar. Asistanlarına veya yardımcılarına okutuyorlar. Bence benim kağıdımı ve Öykü arkadaşımızın kağıdını aynı kişi okudu. Diğer arkadaşların kağıtlarını farklı bir kişi okudu. Bu işin bundan başka mantıklı açıklaması olamaz. Çünkü yazılanlara göre bizimde en az 50 alıp geçmemiz gerekirdi. (Geçen arkadaşlar yanlış anlamasın hepsini tebrik ediyorum ) fakat siz verdiğiniz cevaplarla bu notları aldıysanız bizimde en az 50 almamız gerekirdi diye düşünüyorum. Burada kağıtları okuyan kişilerin bakış açılarına veya haleti ruhiyelerine göre not verdiklerini düşünüyorum. Malesef bize ya bu işi fazla iyi bilmeyen ya da o gün havasında olmayan birileri denk geldi diye düşünüyorum.

Değerli arkadaşlar,

temmuz 08 'de vergi'de çıkan soruları biliyor musunuz?
Tesmer halen yayımlamadı,deha'da da üyelik kabul etmiyor onun için ulaşamıyorum.
(Not aslında tüm derslerin temmuz cevapları lazım ama...)
Yardım ve ilginiz için teşekkürler.

hazerfan, doğru düşünüyorsun ...

itiraz etseydiniz keşke, onun da süresi geçti :(

nrcn arkadaşım inan itirazın sonuç vereceğine inansaydım 1 dakika bile düşünmeden itiraz ederdim. Ama ne yazık ki şimdiye kadar sınav sonuçlarına itiraz edipte herhangibir değişiklikle karşılaşan ne gördüm ne duydum. Kaderimize razı gelip tekrar denemekten başka çaremiz yok sanırım. Bu iştede bir hayır vardır herhalde

değerli arkadaşlar

aceba konu hk yardımcı olacak olan var mı

arkadaşım 40 aldığı derse itiraz etti 50 oldu

inşallah tekrar kalmazsınız

ama kalırsanız mutlaka itiraz edin .... okuyanlar insan sonuçta, hata olabilir muhakkak ...

Ne oldu ise 3-4 sınavdır vergi eskisi kadar zor değil bence.. Vergi ile Meslek hukuku yer değiştirdi genel olarak artık meslekten kasıyorlar , son 2 sınavdır uygulama sorularına dikkat edenler geçti vergiyi rahatlıkla , bence soruyu çok iyi anlayıp heyecanlanmadan DİKKATLİ olmalıyız vergi dersinde Kasımdada şahsen zor beklemiyorum...

ben vergi ve maliyete itiraz ettim ama sonuç değişmedi aynı puanlar geldi yine kasımda gideceğiz bir bitsede rahatlasak artık bunaldım aynı şeylere çalışmaktan ya.

arkadaşlar vergi uygulamalarıyla ilgili bir kitap önerirmisiniz? şimdi biz nasıl çalışıcaz. ezber mi yapıcaz. uygulamalardan neler gelir? tahminleriniz neler? teşekkürler.

vergiye küçük kanun kitapçığından çalışın

ben geçtim vergiden

anlayarak çalışın

ezbere gerek yok

uygulama sorusu artan oranlı vergi tarifesi geliyor aklıma

ya da geçmiş yıllar zararlarının mahsubu .....