Verilmemiş İşyeri Bildirgesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Kerem21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kerem21

Katkı Sunan Üye
Selamlar,

Şirketimizin, tekstil atölyesi, işinde kullanmak üzere kendi başına yaptığı bina inşaatı ve satış mağazası mevcut.

Atölye ve satış mağazasındaki işçileri ssk, bölge çalışma ve işkur a bildirdim. Ama dalgınlık sonucu inşaatı işkur ve bölge çalışma müdürlüğüne bildirmemişim. 10 Nisan da inşaatta çalışma başlamış ve ssk bildirimleri de o günde yapılmış.

4857 ye göre işyerini bildirmeme; 77 YTL diyor. Ancak işçi giriş ve çıkışlar fazla. (zaten ek-2 yi verirken bu sorun farkedildi). (ek1 hazırlanmış ama müdürlüğe gönderilmemiş, numara yazılı değil diye)

inşaat başlarken 10 işçi, bilahare bu işçilerden 8 i ayrılıyor ve yerine 6 kişi alınıyor. Yani 16 İşçi girişi ve 8 işçi çıkışı mevcut. Acaba bildirimde bulunursak ne kadar ceza yeriz? Bölge Çalışmadan bir memur arkadaş, (asgari ücretx3xişçi sayısı) şeklinde bilgi verdi ki bu rakam işimin sonu olur.

Bu konuda tavsiye, görüş, önerilerinize ihtiyacım var. Yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılar, Selamlar.

Kerem

merhaba,aynı sorun bende de var,mükellef yeni geldi yaklaşık 10 yıllık ssk dosyası var bölge çalışmaya bildirilmemiş tabiki o gün bu gün ek1 ek 2 lerde,ben aldıktan sonra ek1 -2 leri postaya attım ama numara yok tabiki...bölge müdürünü aradım durumun faturası ne olur diye,gelin bir bakalım dedi numarasız postalarda dikkate alınmazmışşş...

işkur-bölge çalışma işyeri bildirgesi

arkadaşım bu bildirimleri yapmadığın için tabikide cezaları var. Fakat bu iki kurum sigorta müdürlükleri ve maliye gibi ceza uygulamayabiliyor. Mesela ben 3-4 mükellefime bölge çalışma numaraları olmadıkları için işyeri bildirgesi vererek numara aldım. hem bölge çalışmadan hemde işkurdan. Hiçbirine ceza uygulamadılar. Bence sizede uygulamazlar diye düşünüyorum.

Bu işyerleriniz eğer şirket yada ticaret siciline tescil edilmiş şahıs firmasıysa bunların açılışı yapılmış oluyor Ticaret Odası tarafından.Unkapanındaki Bölge Çalışma Müdürlüğüne giderek kolaylıkla öğrenebilirsiniz, numaralarınızı.Arkadaşın dediği gibide ek-1 ve ek-2 verilmediği içinde herhangi bi yaptırımları yok, olsa bile uygulamıyorlar.