fonradar

Verilmeyen İşçi Hakları İçin Ne Yapılmalı

Üyelik
26 Eki 2009
Mesajlar
2
Eşim 4 senedir çalışmaka olduğu özel bir firmada hemen hemen hiçbir yasal hakkını alamamaktadır. Günlük çalışma saatleri haftanın 6 günü sabah 8:30 aksam 19:00 dır. Buda haftalık 60 saate denk gelmektedirki yasa gereği haftalık çalışma saati 45 saat olarak belirlenmiştir. Fazla çalıştığı saatlerdende herhangi bir ücret almamaktadır. İkinci olarak aylık maaşı asgari ücretin üstünde olmasına karşı sigorta primi asgari ücret üzerinden yatırılmaktadır. 3 ncü olarak yıllık izin süresi 1 haftadır. Bu sadece eşimin değil o firmada çalışan 25 30 kişininde yaşadığı sıkıntılar. Eşimin işten çıkarılması korkusu yüzünden elimiz kolumuz bağlı öylece bekliyoruz. Şikayet dilekçesi veren kişinin illaki kimliğinin ortadamı olması gerekiyor. Nasıl bir yol izlemeliyiz. Yani hakkımızı arama yoluna giderken işimizide kaybetmek zorundamıyız. Saygılar ..

Başlık açarken büyük harf kullanmayınız.
 
Ynt: Verilmeyen İşçi Hakları İçin Ne Yapılmalı

Haklarınızı aradığınız, şikayet ettiğiniz veya dava açtığınız için işten çıkartılmanız durumunda, 30dan fazla çalışan da varsa işyerinde, işe iade davası açma hakkınız var.
 
Ynt: Verilmeyen İşçi Hakları İçin Ne Yapılmalı

İşe iade konusunu bu olaylar açığa çıktıktan sonra çalışma ortamına pekte sağlıklı etki etmez düşüncesindeyim.
 
Ynt: Verilmeyen İşçi Hakları İçin Ne Yapılmalı

O zaman açmazsınız işe iade davasını.
 
Ynt: Verilmeyen İşçi Hakları İçin Ne Yapılmalı

y_catar ' Alıntı:
Yani hakkımızı arama yoluna giderken işimizide kaybetmek zorundamıyız. Saygılar ..
Haklarınızın gaspedildiği bir işte çalışmak istemeyip, sonrada haklarınız verilmese de o işi de kaybetmeyelim diyorsanız, sonradan pişman olmaktansa, şimdiden sesinizi çıkartmadan çalışmayı kabul etmekten başka çareniz var mı bu durumda?
Siz de biliyorsunuz, şikayet ederseniz,dava açarsanız olumsuz etkileri mutlaka olacak.En katı sonuç işten çıkartma olacaktır, bu durumda da yapabileceğiniz, işe iade davası veya ödenmemişse kıdem -ihbar tazminatı için dava açmaktır.
 

Benzer konular

Üst