personel maaş programı

VUK’na Göre Sponsorluk

Merhabalar üstadlar, bir limited şirket milli ve lisanslı bir sporcuya sponsor olmak ve bu sponsorlukla ilgili harcamaları kurumlar vergisi matrahından indirim konusu yapmak istiyor. Sporcu ile firma arasında sponsorluk sözleşmesi yapılacak, buna istinaden sporcunun seyahat, ulaşım, konaklama, malzeme ve sporla ilgili giderlerinin kime fatura edilmesi gerekiyor. Kanunda bununla alakalı net bir yorum bulamadım. Yorum yapmak isteyen olursa çok sevinirim. Faturalar firma tarafından ödenecek ve makbuz ve dekontlarla belgelendirilecek. Faturaların sporcuya mı firmamıza mı kesilmesi gerekmektedir?

Merhaba yıl içinde bir mükellefin de kulübe yapılan bağış ödemelerimiz var. Fakat sanırım kurumlar vergisinde indirim konusu yapılamıyor diye biliyorum.

Yurt İçi Asgari Kurumlar Vergisi Hesaplamasında Kurum Kazancından Düşülmeyen İstisna ve İndirimler

[td]
KVK 10/1-b​
[/td]
[td]
Sponsorluk Harcamalarında İndirim​
[/td]​
[td]
KVK 10/1-c​
[/td]
[td]
Bağış ve Yardımlarda İndirim​
[/td]​

Merhaba yıl içinde bir mükellefin de kulübe yapılan bağış ödemelerimiz var. Fakat sanırım kurumlar vergisinde indirim konusu yapılamıyor diye biliyorum.

Yurt İçi Asgari Kurumlar Vergisi Hesaplamasında Kurum Kazancından Düşülmeyen İstisna ve İndirimler

[td]
KVK 10/1-b

[/td]
[td]
Sponsorluk Harcamalarında İndirim

[/td]
[td]
KVK 10/1-c

[/td]
[td]
Bağış ve Yardımlarda İndirim

[/td]​

Merhaba bu konu hakkında yayımlanan bir yazı var paylaşıyorum okuyabilir misiniz?
Aynı zamanda gelir idaresi başlanlığının sayfasında bir broşür de var, kurum kazancından indirim yapılabiliyor diye bakanlıktan da geri bildirim aldık.