personel maaş programı

Web Sitesi İçin Vergi Mükellefliği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kk_06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bir web sitem var reklam almak istiyorum
ben vergi mükellefi değilim reklam alacağım kişiler de vergi mükellefi olmayacak örneğin kişisel blog sayfaları facebook sayfaları gibi böyle sitelerin reklamı olacak ticari maksatlı siteler yada kurumlar vb.. olmayacak
sadece link koyacam başka bişey olmayacak
bu durumda vergi vermek zorunda mıyım vermesem ne gibi sorunlar çıkabilir
lütfen bi yardımcı olun

ZELGE TALEP FORMU

sorunuzu bu formu doldurarak, bulunduğunuz ildeki vergi dairesi başkanlığına Maliye Bakanl posta ile gönderiniz

onlar bir kaç ay içinde size bilgi vereceklerdir, ona göre hareket edebilirsiniz

alacağınız cevap kesin ve bağlayıcı olacaktır

Sayfanızda,gelir getirici ve dolayısıyla vergiyi doğuran herhangi bir unsur olmadıkça ve bu işlerden de para kazanmadığınız sürece gelir idaresini karşınıza almazsınız.
Saygılar

Sayfanızda,gelir getirici ve dolayısıyla vergiyi doğuran herhangi bir unsur olmadıkça ve bu işlerden de para kazanmadığınız sürece gelir idaresini karşınıza almazsınız.
Saygılar
özür dilerim ama tam olarak demek istediğinizi anlayamadım
sayfamda reklam almayı düşünüyorum ve bu da gelir olmayacak mı ? tek farkı reklamını aldığım kişiler vergi mükellefi olmayacak yani herhangi bir işyeri yada firmanın reklamı değil de kişilerin hususi blog,facebook,web sitelerinin reklamları olacak
kafam karıştı :((

Yani para alacakmısın almıyacakmısın.Para alacaksan vergi mükellefiyeti açtıracaksın.Site sayfanada reklama koyduğun kişilerden, aldığın para kadar fatura keseceksin, karşı tarafın vergi mükellefiyeti olsun olmasın.

teşekkür ediyorum

peki şöyle birşey olabilir mi : bir tanıdığımız vergi mükellefi yani firması var siteyi onun üzerinden çalıştırabilirmiyim ? yani siteye gelen reklamlar için o fatura kesecek ve paralar da onun hesabına yatacak
böyle yapabilir miyim bu yasal mı değil mi bilgilendirirseniz sevinirim eğer olur derseniz siteyi üzerine alması için hangi işlemleri yapacak

Tabiiki yapabilirsiniz. Tespit edilene kadar hiç bir sorun yaşamayacağınıza da garanti verebilirim.
Web sitesi\reklam işi ticari olarak değerlendirilir. sizin için paravanlık yapan şirkette sahte ve muhteviyatı itibarıyla yanıltıcı belge düzenlemiş olur.

Tabiiki yapabilirsiniz. Tespit edilene kadar hiç bir sorun yaşamayacağınıza da garanti verebilirim.
Web sitesi\reklam işi ticari olarak değerlendirilir. sizin için paravanlık yapan şirkette sahte ve muhteviyatı itibarıyla yanıltıcı belge düzenlemiş olur.

iyi de ben sahte birşeyler yapmak istemiyorum ki hem nasıl sahte onu anlayamadım siteye alacağım reklamların parası da bahsettiğim yere yatacak faturaları da kesilecek yani sitenin sahibi o tanıdığım kşşi olacak o üzerine alacak ha şu var sahte derken web sitesiyle o firmanın yaptığı işin alakası yok burdan yola çıkıyorsanız o zaman onu da şöyle yapabilir miyiz vergi mükellefi olan tanıdığım o kişi siteyi kendi üzerine alsın iş yeri adresi olarak da evini göstersin yani o firmadan ayrı olsun bu şekilde olur mu ? eğer olursa yapılacak masraf ne kadar olur ? sanki ilk defa vergi mükellefi oluyor gibi mi masraf çıkar yoksa daha mı az olur ? ve bu yöntem de mi yasal olmaz ?

İşi siz yapıyorsunuz, geliri siz elde edeceksiniz gider varsa ona da siz katlanacaksınız. Ama filanca şahıs ya da şirket üzerinden bunu yaparsanız riske de katlanmak zorundasınız.
Size bir meslek mensubu ile görüşmenizi tavsiye ederim.

İşi siz yapıyorsunuz, geliri siz elde edeceksiniz gider varsa ona da siz katlanacaksınız. Ama filanca şahıs ya da şirket üzerinden bunu yaparsanız riske de katlanmak zorundasınız.
Size bir meslek mensubu ile görüşmenizi tavsiye ederim.

konuştuğum bir malimüşavir eğer işi bir başkası üzerinden yarpsam yani onun adına vergi mükellefiyet kaydı açtırırsam hiçbir sorun olmayacağını ve yasal olacağını söyledi (şahıs şirketi kurucaz)
bi de şunu sormak istiyorum bu web sitesi blogger olacak reklam alma vergi verme gibi işlemlerde sorun olur mu yani blog sitesi olması herşeyi değiştirir mi yapamaz mıyım ?