fonradar

Web sitesi üzerinden satış yapmak için neler yapmak gerekir.?

Üyelik
24 Mar 2011
Mesajlar
3
bir web sitesi sitesi kurup site üzerinden saksı gibi ürünler satacağım.bunun için ne tür bir şirket kurmalıyım,gerekli belgeler ve başvuracağım kurumlar nelerdir?
bir de şirket kurmak için bir ofis adresi göstermem gerekiyor mu,ben bu iş için ofis kiralamayacağım.evden çalışacağım.ama evin kontratı da benim üzerime değil.
 
Ynt: web sitesi üzerinden satış yapmak için

gerçek kişi dediğimiz şahıs işletmesi kurun ilk etapta.vergi dairesine başvuru yapacaksınız. ancak başvuru yaparken kira kontratı isteyecekler sizden, dolayısıyla bulunduğunuz ev kira ise, 2.kira kontratı yapmalısınız. ancak böyle bir işi yaptığınızda muhakkak size depo soracaklardır. eğer deponuzun olmamasının mantıklı bir açıklamasını yoklama memuruna yapabilirseniz, evinizin kira tutarının yarısını yapın ve bunu da mal sahibinize bildirin cünkü bankadan ödemesini yapacaksınız kiranın.

ssk'lı çalıştırmayacaksanız ssk dosyası açmanıza gerek yok. ancak işyerini açtığınız zaman gidip bağkur açılışınızı yapmalısınız. onun için vergi dairesinin tamamıyla açılışınızı yapması gerekiyor.

bu işlemlerin takibi için muhakkak bir muhasebeciyle görüşmelisiniz. çünkü muhasebeciler beyannamenizi verecekler, siz veremezsiniz. o nedenle bu işlerin takibinin tamamını vekaletle muhasebeciniz takip etsin.

hangi il ve ilçedeyseniz, oradaki vergi dairesinden de bilgi alabilirsiniz !

iyi günler dilerim.
 
Ynt: web sitesi üzerinden satış yapmak için

cevap için teşekkür ederim.ama ben adres kısmına takıldım.ailemle oturuyorum ve kira kontratı onların üzerine.benim kendi kiraladığım bir evim yok.kirayı da bankaya yatırmıyorlar,elden veriyorlar evsahibine.
ben şimdi şirket kurmak için illa ki bir yer kiralamak zorunda mıyım?
 
Ynt: Web sitesi üzerinden satış yapmak için neler yapmak gerekir.?

şimdi metin bey, öncelikle şunu bilin, evler için 500 TL ve üzeri olan kiralar mecburen bankadan yatırılmalı yoksa cezası var. önce aileniz bu kısımı doğru yapıyor mu herşeyden önce bunu bir inceleyin.

ayrıca kiralanan yer, mal sahibinin yazılı rızası olmadan bir işyeri veya başka bir sıfatla kiralaya verilemez. bu nedenle evinizin kira kontratının size aitmiş gibi yorum yaptım.

Ailenize aitse de verebilmeniz için en az 1 odasını Home/Office tarzında ayarlamış olmanız lazım. öteki türlü de sıkıntı olur.

Bence en mantıklısı ufak bir ofis kiralamanızdan yanayım. İşhanlarında 200-300 TL'ye yerler bulabilirsiniz.
 
Ynt: Web sitesi üzerinden satış yapmak için neler yapmak gerekir.?

ailemin oturduğu evin kirası 500 tlden az.o yüzden kirayı elden veriyorlar evsahibine.
peki ben bu evin bir odasını home-ofis yaptım diye gösterebilir miyim şirket kurarken,evle resmi hiçbir bağım olmamasına rağmen,yani kontrat?
 

Benzer konular

Üst