personel maaş programı

Yabancı İşçi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceres
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ceres

Tanınmış Üye
merhaba,
1- hiç bilmediğim bir konu.yabancı işçi çalıştırma ve acil yardıma ihtiyacım var.araştırdım bir takım şeyler öğrendim.fakat yurt dışından çalışanlarımıza eğitmek için biri ile anlaşarak çalıştırmak istiyoruz.acaba eğitim diploması istenir mi bu tekstil sektörü için geçerli midir?
2- eğer eğitim için gelemiyorsa, burada oturma izni olmadığı için ülkesindeki temsilciliğimize başvuracak.daha sonra evraklarını çalışma bakanlığına getirilecek.çalışma bakanlığına dilekçe ile başvuracağız.izin veridldikten sonrada ssk sını yapıp başlatabiliri.z

yardımlarınızı rica ediyorum
iyi çalışmalar...

Ynt: yabancı işçi

çalışma bakanlığı int.sayfasından faydalanabilirsiniz.
forumda bu konu ile ilgili yazılar vardı.

Ynt: Yabancı İşçi

maalesef o konu ile ilgili bir bilgi yok.sadece mühendisler için bilgi geçiyor

Muafiyetler
Madde 55- Özel kanunlarda belirlenen hükümler saklı kalmak ve yabancı ile işverenin diğer kanunlardan doğan yükümlülüklerini yerine getirmeleri kaydıyla;
Türkiye?nin taraf olduğu ikili ya da çok taraflı sözleşmelerle çalışma izninden muaf tutulanların,
Daimi ikametgahları yurt dışında olup bilimsel, kültürel ve sanatsal faaliyetler amacıyla bir aydan az, sportif faaliyetler amacıyla dört aydan az süre için geçici olarak Türkiye?ye gelen yabancıların,
Türkiye?ye ithal edilen makine ve teçhizatın montajı, bakım ve onarımı, kullanımına ilişkin eğitiminin verilmesi veya teçhizatı teslim almak amacıyla üç ayı geçmemek ve bu durumu ibraz edeceği belgeler ile kanıtlamak koşuluyla gelenlerin,
Türkiye?den ihraç edilen ya da Türkiye?ye ithal edilen mal ve hizmetlerin kullanılmasına ilişkin eğitim amacıyla üç ayı geçmemek ve bu durumu ibraz edeceği belgeler ile kanıtlamak koşuluyla Türkiye?de bulunanların,
Türkiye?de fuar ve sirklerde gösteri ve benzeri görevli olarak üç ayı geçmemek ve bu durumu ibraz edeceği belgeler ile kanıtlamak koşuluyla bulunanların,
Üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarında bilgi ve görgülerini artırmak üzere gelen, üç ayı geçmemek ve durumunu ibraz edeceği belgeler ile kanıtlamak koşuluyla bulunanların,
Sosyo-kültürel ve teknolojik alanlar ile eğitim konularında bir ayı aşmayan bir sürede Türkiye?ye önemli hizmet ve katkı sağlayabilecekleri ilgili mercilerce bildirilenlerin,
çalışma izni almalarına gerek bulunmamaktadır.
uygulama_yonetmeligi

çok teşekkür ederim yardımlarınız için sn. nane,
iyi çalışmalar dilerim

saygılarımla