fonradar

Yabancıların Çalışma İzni

Üyelik
18 Ağu 2011
Mesajlar
8
Konum
Istanbul
Değerli Arkadaşlar;

2010 senesinde bir yabancı uyruklu vatandaşa ülkemizden bir yıl süreli çalışma izni çıkarttık ve oturma izni müracatını yaparak yürürlüğe girmesini sağladık.

* Başvuru zamanında bakanlığa yabancı uyruklunun iş sözleşmesinin fotokopisini verdik. Sözleşmede yabancının part time çalışacağı belirtiliyordu.

Çalışma izni çıktığında sgk girişini yaparak aylık prim hizmet bildirgelerini yabancı uyruklunun geldiği gün sayısına göre vermeye başladık. Aylık bildirgeyi takiben her ay düzenli olarak eksik gün prim bildiriminde bulunduk. Bütün eksik gün prim bildirgeleri SGK'ya elden verildi.

* 2011 yılında çalışma izni uzatma başvurusunda bulunduk ve Bakanlık bize bu adamın eksik yatırılan primlerini geriye dönük yatır vereceğim diyor.

Bknz : Bakanlıktan gelen mail

* Ek belge yabancıya 29.09.2010 tarihinden 29.09.2011 tarihine kadar izin verildiği
ancak sgk primlerinin incelenmesinden primlerin eksik yatırıldı görülmüş olup geriye
dönük primlerin yatırılarak bakanlığımıza gönderilmesi

Bu maile istinaden itiraz dilekçesi yazdım. Taraflarına vermiş olduğum iş sözleşmesinin 5.md istinaden part time çalıştığını vs. bu sefer de

Bknz : Bakanlıktan gelen mail

??4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanun, uygulama Yönetmelikleri ve diğer ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan değerlendirme sonucunda, anılan kanunun 14'üncü maddesinin (a) ve (b) bentleri gereğince çalışma izin istemimiz uygun bulunmamıştır(Ret)?

gbi komik bir cevap geldi. Neden koomik?

4817 Sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkındaki Kanunun 14.Maddesinin;
a) İş piyasasındaki durum ve çalışma hayatındaki gelişmeler ve istihdama ilişkin
sektörel ve ekonomik konjonktür değişikliklerinin çalışma izni verilmesine
elverişli olmaması,
b) Başvurulan iş için ülke içinde, dört haftalık süre içerisinde o işi yapacak aynı
niteliğe sahip kişinin bulunması, yazmaktadır.

olduğu belirtiliyor.

Bunun üzerine telefon açtım yine aynı cevap primleri tamamla gel. İtiraz edersem dilekçenin kurula gireceğini reddin reddi olur dediler. Dilersem dava açabileceğimi söylediler.

Bakanlığın web sitesinde bakın ne buldum.

http://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&cd=3&ved=0CCUQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.csgb.gov.tr%2FcsgbPortal%2FShowProperty%2FWLP%2520Repository%2Fitkb%2Fdosyalar%2Fisciisveren%2Fisci%2Fyabanci&rct=j&q=yabanc%C4%B1lar%C4%B1%20k%C4%B1sm%C4%B1%20s%C3%BCreli&ei=aliVTs7bA-GN4gTNtZD4Bw&usg=AFQjCNF1r5HgvAvAS3rcpybcg_x3pwS84g&sig2=QSX0L55ylZElYoETulyggA

Ekteki dosyanın 13. sayfasındaki 7. maddesini rica etsem okuyabilir misiniz? Part time'dan bahsetmiyor ama görüşlerinizi benimle paylabilirseniz çok memnun olurum.

Ek bildirgeyi primsiz versem günü 30'a tamamlama şansım olur mu? saçma mı oldu.
 
Üst