Arkadaşlar Aranıza Yeni Katıldım.Bir vergi Dairesi Çalışanı Olarak Elimden Geldiği Kadar Artık Sorularınıza Vergi Dairesi İşlem Yönergesine Göre Cevap Vermeye Çalışacağım.Özellikle VUK konusuna...
Hoş geldiniz.Tecrübelerinizden faydalanırız inşallah.
Bu cumartesi smmm yeterlilik vergi tek ders sınavım var.
Bu konudaki düşüncelerinizi de merak ettim
Arkadaşlar Aranıza Yeni Katıldım.Bir vergi Dairesi Çalışanı Olarak Elimden Geldiği Kadar Artık Sorularınıza Vergi Dairesi İşlem Yönergesine Göre Cevap Vermeye Çalışacağım.Özellikle VUK konusuna...
Hoşgeldiniz Sn.maliyeci55
Daha evvelden de aramıza maliye teşkilatından arkadaşlar katılmıştı.İnşallah halen de aramızdadırlar.
Bizler genelde meslek mensubu gözüyle olaylara yaklaşıyor iken,maliye teşkilatından da arkadaşların aramızda olması çok daha verimli olacaktır eminim.Bunu da daha evvel dile getirmiştim.Uygulamalarda yaşanan tereddütlerinde sizlerin paylaşımları ile ortadan kalkacağına inanıyorum.Bu nedenle kendi adıma aramızda olmanıza sevindim.
Tekrar hoşgeldiniz.
Saygılar
İşte bizlerde bu uygulama farklılıklarından dolayı,bazen zorlanmakta ve ne yapacağımızı bilemez hale gelmekteyiz.Aslında her şey yasalar nezdinde yapılmasına rağmen,iç yönetmelikler ve uygulamaların farklılığı,bazen bizleride zorlamaktadır ve işin kötü tarafı da bu farklı uygulamalar sebebiyle (nadirde olsa) mükellef tarafından "işi bilmeme" ithamlarıyla bile karşılaşmaktayız.
Söylediğiniz çok doğru,yasa aynı yasa,fakat uygulamada işin rengi biraz değişiyor.Burada da işin kritik noktası birazda meslek mensubunun tecrübesine dayanıyor. Ne kadar fazla sayıda daireyle muhatap olunursa tecrübenin artması ve buna bağlı olarakta uygulama zorluğunun azalması mümkün oluyor.
İnşallah bu konuları ileride etraflıca tartışma imkanımız olur..
Saygılar