fonradar

Yanlış Kdv Beyani

Üyelik
30 May 2005
Mesajlar
67
ağustos kdv beyannamemi verirken takdir tehim yaparak kdv matrahimi 7 ytl kadar eksik yazdim. bi sonraki ay bunu eklemem mümkün müdür. düzeltme vermeden duzeltme yapamazmiyim
 
Asıl olan ilgili dönemi düzeltmek,

Ama, sonraki ayda matraha ve Hesaplanan KDV ye eklemeniz bence daha uygun olur.

7 YTL nin zaten KDV si 1,26 YTL yapmaktadır. Bunu düzeltme bedeli 12 YTL Damga Vergisi ödeyeceksiniz. Ağustos ayını düzeltmeye gerek yoktur diye düşünüyorum.
 
Merhaba,

Sayın Müşterak,

Takdim tehir hatası, 9 ve 9'un katları şeklinde ortaya çıkar
Bilmiyorum ama ifadelerinize göre tahakkuk gerçekleşmiş gibi.....
Yine de ek bilgi olarak,
İnternet kanalıyla verilen beyanları İPTAL edebiliyorsunuz -tahakkuk öncesi-....
Kağıt ortamında verip; tahakkuk gerçekleşmişse, DÜZELTME beyanı vermeniz gerekir....
08/2005 döneminde Ödeme çıkıyor da, farkı sonraki döneme aktarırsanız Vergi Ziyaına neden olursunuz...
Fark, KDV Devir rakamını ödemeye dönüştürmüyorsa ve bu durum VD tarafından farkedilirse, VUK hükümlerince oluşacak usule uyulmadığından ilgili cezaları ödemek zorunda kalırsınız...

İyi çalışmalar dileğiyle,
 
Değerli Meslektaşlarım.

Böyle küçük rakamlar için ek ve düzeltme beyannameleri verilmesi ne idare için nede mükellef için bir yararı yoktur bence gereğide yoktur.

Doğrudan bir yasal dayanağı olmasada Vergi Mevzuatında ve uygulamalarında küçük rakam hataları üzerinde durulmadığı gibi 213 sayılı kanunun Mük.115.maddesi Maliye İdaresine toplamı 13.YTL ye kadar olan vergi-ceza ve gecikme faizleri için tahakkuktan vazgeçme yetkisi vermektedir.
 
ama buna da dikkat edin.

herhangi bir nedenle ilgili dönemde Gelirde yapılan eksik beyan söz konusu olduğunda (bu küçük rakam için birşey diyemem) - Gelir Arttırıcı olduğundan bir risk de taşımaz - ilgi döneme düzeltme beyanı verin. çünkü bir inceleme neticesinde hangi dönemde eksik beyan edilmiş ise o dönem için vergi ziyaı cezası kesilmekte artı bahse konu farkı bir sonraki aya dahil etmiş iseniz, vergi denetmeni "bu bir beyandır beyanınızı aynen kabul ediyorum" mantığıyla es geçiyor. Bu teoriye destekleyen Kocaeli Vergi Mahkemesi kararı da mevcuttur.
Bu rakam 7 YTL değilde 700 YTL'de olabilir di.
Bilgilerinize
 
Sn. musterak;

Böyle bir durumda en doğrusu eğer ağustos döneminde kdv ödemesi çıkmış ise bu döneme ek beyanname verin. Karşınıza çıkacak olan rakam en fazla 7,5 liradır. Çıkmaması durumunda da aslında ek beyanname verilmesi gerekir ama; bu biraz riskli olabileceğinden ve rakam da ufak olduğundan bir sonraki döneme ekleyebilirsiniz. Böyle bir durumda 42 lira usulsüzlük cezası uygulanır. Bunun da 1/3 i iner. 28 lira ceza uygulanır. Ancak; inceleme de gündeme gelebilir.
 

Benzer konular

Üst