Yanlış Kesilen Fatura

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fatihkpl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yanlış Kesilen Fatura

arkadaşlar çok sağalun teşekkürler inşallah incelemelerde ortaya çıkmaz bittiğim andır :-[ yoksa cezası az ama böyle bişi ortaya çıksın istemem benim için çok kötü olur :'(

arkadaşlar faturalarda bu şekilde yalnız yolcu taşıma fişlerinde doğru kayıt için aynı yöntem izleniyor değil mi?ayrıca paraf yada imzaya gerek var mı?ne dersiniz?

arkadaşlar bi sorum olacaktı bi firmadan çek aldık yanlız ben o firmaya keseceğime başka bi firmaya kesip gönderdim ama karşı firmada yanlış gönderdiğimi anlamadı anlasaydı geri gönderirdi faturayı bunu nasıl düzeltebilirim acil yardım lazım :'(

fatura tarihi 15.02.2011 ayrıca 2 adet te tahsilat makbuzu var tarihleri 25.01.2011 09.02.2011

Mart ve öncesi ise,Yanlış kestiğiniz firma size iade faturası keser,sizde bu ayda doğru olan firmaya faturanızı kesersiniz olay çözülür.

Eğer nisan ayı ise,yanlış gönderdiğiniz firmayı arar faturayı istersiniz,sonra o faturayı ya üzerinde düzeltme yapar,yada yeni fatura kesersiniz.

iade faturası keserse makbuzları nasıl halledicez kusura bakmayın yeni olduğum için cok soru soruyorum

siz makbuzu da mı fatura kestiğiniz yere kestiniz ?

Sadece Çek mi doğru yere kesildi ?

şöyle anlatayım bi firmadan 2 tane çek aldık makbuz kestik tarihleri 25.01.2011 ve 09.02.2011 ama çekleri aldığımız firmaya değil başka bi firmaya kestik daha sonra faturasınıda yine yanlış olan firmaya kestik tarihi de 15.02.2011 şimdi bunu nasıl düzeltebiliriz yardımcı olursanıız çok memnun olurum...

esmatts ' Alıntı:
şöyle anlatayım bi firmadan 2 tane çek aldık makbuz kestik tarihleri 25.01.2011 ve 09.02.2011 ama çekleri aldığımız firmaya değil başka bi firmaya kestik daha sonra faturasınıda yine yanlış olan firmaya kestik tarihi de 15.02.2011 şimdi bunu nasıl düzeltebiliriz yardımcı olursanıız çok memnun olurum...

Faturayı yanlış kestiğiniz firma size aynı bedelle iade faturası kessin, sizde asıl firmaya yeni bir fatura kesin. Makbuzları da yanlış firmadan isteyin ve iptal edin, asıl firmaya kesin.

ibrahim bey çok çok teşekkür ederim burda yeniyim benden önceki arkadaş hepsini benim başıma bırakıp gitti :-[ şimdi toparlamaya çalışıyorum yardımlarınız içinde tekrar teşekkür ederim iyi günler :)

öncelikle herkese merhaba

yanlış kesilen fatura tüm nüshalarıyla düzenlerin ve düzenlemeyle ilgili
ba formu, bs formu, kdv beyannamesi ve eğer varsa ind.kdv.listesi .... diye listen uzar gider.

sizin konunuz aslın hatayı düzeltmekten ziyade, hatanın sizin aleyhinize olması ve karşı tarafın tavrı.

bakmamız gerek öncelikle hatanın ne oldu,

hata kabul edilebilir hatamı, yoksa kabul edilemez bir hatamı.

kabul edilebilir hatalar neler olabilir :

örnek firma x ltd.şti. iken siz y ltd.şti. yazdınız, adres aynı vd. nosu aynı.... aynı
bu hata firmadan düzeltilir, sebep olarak ise sizde mutlaka bir irsaliye yada teslim mevcuttur. burdan yola çıkılır. ikincisi ise defter ve belgelerin kim tarafından kullanıldığıdır. bu belgeleri kullanan firma borç altına girer, diğer bir yol ise malı sizin firmanızın üretiğini gösteren ibarenin ve malın o yerde olması

kişide yapılan hatalar bs ba formlarında düzelir, banka ödeme muhatabı sevk irsaliyesine taraf olanlar vb. konular işinizi çözebilir.

önemli olan konuya nerden bakacağımızdır.

vuk. göremi, o zaman ba bs mutabık sağlayın ödemelerinizi ve tahsilatlarınızı ilgili taraflara banka aracılığı ile yapın bunlar önemlidir.

yok tahsilatı almak zor oluyor, fatura keserken firmada hatalar mevcut ise irsaliyeleri imzalayan kayıtlara giren yani ticari bağı ispat edecek noktalar yakamalıyız.

yok arkadaş adama ben 1 kee mal sattım örnek mobilyacıyım. bu örnek biraz ters ama farzet hata oldu 10.000 tl yerine 1.000 tl yazdım ve adama teslim ettim adam bana 1000 ödedi

hadi oturup su içelim değil zaten bu durumda gerek Vergi kanunları gerekse borçlar kanununda bir çok dayanak mevcuttur.

unutmayınki insanlar hata yapar ve her hata varsa burdaki durum sözleşmeden dönmeyi gerektirir aslında yani kişide hata tutarda hata konuda hata hesap hataları ve saik hatalar gibi hatalar ın kabuül edilebilirliği önemlidir.

unutmayınki fatura bir sözleşmedin ve fatadan dönmek için hatayı öğrenmek ve zaman aşımını gerektirmemek gerektir.