Yanlış Nakil Kodu

Üyelik
20 Ocak 2016
Mesajlar
0
Konum
istanbul
Merhabalar, öncelikle herkese iyi paylaşımlar dilerim. Bir konu hakkında tecrübeli ve bu konular hakkında bilgili arkadaşlardan fikir rica edecektim.

Bir inşaat firmasında şantiyeci olarak çalıştığım için, dönem dönem çalışma yerimin farklı ilçelerde olmasından dolayı sgk kurumları arasında naklim yapılmaktadır. Bu vesile ile 2004 yılında yapılan bir nakil işleminde nakil koduna 11 yazılmış. Bildirgelerin eldev verildiği o dönemde belki 11 farklı bir anlama geliyordu veya kalem hatası oldu bilemiyorum, fakat şu günümüzde bu kod "iş kazası sonucu ölüm" olarak görünmektedir.

İş yeri muhasebe bölümündeki arkadaşlar birşey olmayacağını söylediler, bulunduğum sgk kurumuna gittim, memur arkadaş pek ilgili olmadı ve ondan birşey çıkmaz diyerek beni yolladı ama tam olarak ikna olmadım bu konuda. Ben 1995 girişliyim, hali hazırda çalışmaya devam ediyorum, herhangi bir boşluğum yok girişimden beri. Yarın öbür gün emekli olma noktasında bu 11 kodu bana herhangi bir engel teşkil edermi, eder ise bu konuda şimdi ne yapılması gerekir. Beni yönlendirebilirseniz çok memnun olurum, iyi çalışmalar.
 
SGK dönem dönem bu kodlarda değişikliğe gitmektedir. Dolayısı ile "11" kodu 2004 yılında "nakil" için olabilir. Bu kodların sizin emekliliğinize hiç bir etkisi olamaz.
 
Üst