personel maaş programı

Yanlış yere gönderilen eksik gün bildirimi

sayın üstatlar bir konuda danışmak istiyorum
2011/04 dönemde bir personelimize ait 5 gün lük ek 10 vede ücretsiz izin belgesini iadeli taahütlü olarak
yolladık. bildirgede gösterdik, yalnız biz bunu bağcılar sosyal güvenlik merkezine yolladık vede iade alındısı var elimde evrak girişi yapılmış.ancak ssk dan yazı geldi küçükçekmece sosyal güvenlik merkezinden ek 10 ver yoksa resen ilave edeceğim diyor.iki merkezde aynı binada , gönderdiğim iadeli taahhüt de aynı adreste gelen yazıdaki adreste aynı.bir dilekçe ile başvursam durumu kurtarabilirmiyim acaba ,yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum .ona göre yarın atlayıp gideceğim.şirkette panik olduk.
hepinize kolaylıklar dilerim.

Ynt: Yanlış yere gönderilen eksik gün bildirimi

maalesef kabul etmeyecektir. Ya durumu kabullenip (sonradan düzenlenebilen bir belge ise) ek vereceksiniz yada mahkemeye kadar uzanan yolu seçeceksiniz.

ancak üstadım ben evrakları yolladım elimde aynı adreste bulunan aynı binada bulunan bağcılar sosyal güvenlik merkezi kaşesi ve evrak alındı girişi var bunlar yetmezmi,evraklar tamam bende fotokopileri var ek 10 tamam
ücretsiz izin belgesi tamam süresinde verilmiş.alındısı var,kurtuluş yokmu?

Sizinde dediğiniz gibi bağcılar sosyal güvenlik merkezinin alındısı var. Ancak K.Çekmece bunu kabul etmez. Aynı bina olsa kurum adı farklı.

demeyin ya eyvahlar olsun patron yaktı çıramı
yarın bir dilekçe ile başvursam ağlasam sızlansam
yani yollamışım evrakları öyle şey olurmu canım.

Cozum; yarin kuruma giderken yaninizda 5 gunluk ek APHB ve dilekce bulundurmaniz.

NİSANLI ' Alıntı:
Cozum; yarin kuruma giderken yaninizda 5 gunluk ek APHB ve dilekce bulundurmaniz.

Aynı durum benimde başıma geldi,İzmir Konak SSK ve Karşıyaka ssk arasında kurumun göndermiş olduğu yazıya istenilen bilgileri ekleyerek yolladım sonrasınada resen ceza kesmişler işveren servisi müdürü ile konuştum ssk evraklarını sgk kurumu adı altında zamanında yolladığımı ve ilgili kuruluştan ister siz yazıyla isterseniz ben kendim gidip alıp size getirebileceğimi söyledim.Türkiye genelinde benim bağlı olduğum 64 sgk müdürlüğü var ve tek noktadan tanımadığınız ilde telefonla arayıp bilgi alıyoruz ama yine bu bilgiyi veren sgk kendi çalışanlarınız olduğunu ve şuanda 50 ve fazla işçi çalıştırılan işyerlerinden ek 10 belgesinin istenmediğini söyledim.Aynı zaman da bilgi edindirmeye mail atmıştım konuyla ilgili ceza yaptırımı yapılacağıyla ilgili bir şey söyleyemiyorlar.

sonuçta sgk tek kurumda toplandıysa bilgisayara giriyorsa bu bilgileri veri tabanında olması gerekiyor.
Kendine ait bir evrak değilse ilgili kuruma diğer kurumun yönlendirmesi lazım,ben bu evrakla ilgili tarafınıza bilgilendirme yapıldıktan sonra yanlış gönderseydiniz ya da istemiş olduğu evrağı sunamasanız haklı olabilirler fakat.

Kendi kanaatim,mahkemeye taşısanız sgk yine haksız çıkacak çünkü bu kadar ucuz değil.Hata herkes yapabilir.işverenler olarak bizde ceza keselim o zaman işyeri açılışı yapıyoruz geçmişten beri adresi başka,ünvanı başka,ilçesi başka kafadan salma işlerinden dolayı kaybedilen onlarca zaman kaybını görmüyorlar.

ben birini iptal ettirdim diğeri de küçük mebla olduğu için çok üzerine gitmedim ama cevap bekliyorum ve yazılı yaptım.

Can azizoğlu kuruma gitmiş olsa gerek bakalım haberi gelir.

ben bir kaç sene önce ankara'da yanlış sigorta müdürlüğüne göndermiştim. yanlış gönderdiğim sigorta müdürlüğü bize yazı yazmış, "göndermiş olduğunuz sicil numarasına ait işyeri diğer sigorta müdürlüğüne ait" demişti, ekine de bildirimi koymuştu ve bilgi olarak da doğru sigorta müdürlüğüne de göndermişti. dolayısıyla bir ceza gelmedi.

tabi sigorta müdürlüklerindeki uygulamalar kişilerin o anki psikolojilerine göre değişiklik gösterdiğinden farklı bir sigorta müdürlüğünde bambaşka bir uygulama şaşırtıcı olmaz.

Değerli üstatlar inanın daha şirketin kapısından şimdi girdim.hemen bilgisayarda alomaliye forumun başına geçtim sabah 09.00 gibi ilk önce bağcılar sosyal güvenlik merkezine gittim elimde dilekçe ve iadli taahütlü posta alındısı ile birlikte o servis bu servis rüzgara kapılmış gibi koştururken ek 10 servisini buldum meramımı anlattım
bilgisayardan evrağın kendi merkezlerine girişini buldular biz aslında bunu normal olarak küçükçekmece sosyal güvenlik merkezine yolluyoruz dediler ancak yollamamışlar rica minnet elden bir yazı verin dedik olmaz dediler evrakları bana ver ben göndereyim dedim arşivden aranacak dediler bir kaç gün sürer dediler memur beyden zorla telefonunu vede dahili numarasını alabildim ben bulup bir kaç gün içinde yollayacağım dedi pazartesi ara dedi.daha sonra bana kayıt numarasını vede tarihini verdi .küçükçekmece sosyal güvenlik merkezine gittim ek10 servisini birde bana yazıyı yollayan işveren servisini buldum dilekçeyi verdim almam dedi o evrakların bağcılardan gelmesi lazım dedi bende fotokopileri var buyrun dedim almadı.üstatlar biz titiz bir firmayız ben bağımlı çalışan muhasebe müdürüyüm aslında bu aşamada kullanmamam gerekli ancak smmm ruhsatım da var
dedimki ödemelerimiz düzgün ancak benim deponun küçükçekmece sosyal güvenlik merkezinde olduğunu bile bilmiyordum biz toptan ticaret yaparız işçi alımı ssk internet işçi çıkışı internet e bildirge internet rapor internet
eskiden istanbul ssk da idik yeri değişmiş ismi değişmiş inanın bağcılar ve küçükçekmece sosyal güvenlik merkezi ayrı binalarda ssk dan gelen yazıda adresleri aynı bunları anlattım sizde bu evrakları takip edin dedim olmaz dedi bu evraklar bağcılardan gelecek daha sonra zorla telefon ve dahili no aldım siz bizi arayın gelmişse biz evrakları kontrol edeceğiz dedi.bizim iyi niyetli herşeyi zamanında düzgün yapan bir firma olduğumuzu elverdiğimce anlatmaya çalıştım...sizleri sıktımsa özür dilerim neticede pazartesi günü bağcıları arayacağım evrağın gönderilip gönderilmediğini öğreneceğim memur bey telefona cevap verirse,inşallah yoksa işverenim ceza gelirse ben ödemem dedi..daha sonra pazartesinden sonra küçükçekmeceyi arayacağım bakalım ,gelişmelerden siz değerli üstatları haberdar edeceğim.
inanınki bir ek 10 için bukadar bürokrasi şaşırdım kaldım bu kadar zaman israfı emek telaş panik yarım günüm gitti daha ortada bir şey yok küçükçekmece sosyal güvenlik merkezi yeri değişiyor ismi değişiyor firmalar bilgilendirilmezmi bir yazıyle inanılır gibi ...
hepinize kolaylıklar dilerim...

sayın üstatlar
bu gün yine ssk merkezleri ile yoğun geçen bir telefon trafiği neticesinde bizim ek10 evrakları bağcılar sosyal güvenlik merkezinden küçükçekmece sosyal güvenlik merkezinde ilgili servise gönderildi. kontrol edildi. sağolsunlar memur arkadaşlar yardımcı oldular ve son görüşmemde ilgili memur bey sıkıntı olmadığını ifade etti.
ilgilenen ve kıymetli görüşlerini beyan eden her arkadaşa teşekkür eder hayırlı akşamlar dilerim.