Yansıtma Faturası ile İlgili,

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan enim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
mrh
çalıştığım şirkette araçlarımızdan biri kaza yaptı (bütün araçlar sigortalı)
araç bakıma girdi ve karşılığında bize fatura kestiler ve çalıştığımız sigorta şirketi kesilen bakım faturasına istinaden yansıtma faturası kesmemizi istedi bizde kestik sorum hangi hesapları kullanmam gerekir
(benim düşüncem kesilen gider faturasını araç bakım gideri olarak işleyip karşılığında kestiğim faturayıda diğer gelirler hes.sigorta geliri olarak işlemek )
Yardımcı olursanız sevinirim saygılar..

Ynt: Yansıtma Faturası ile İlgili,

enim ' Alıntı:
mrh
çalıştığım şirkette araçlarımızdan biri kaza yaptı (bütün araçlar sigortalı)
araç bakıma girdi ve karşılığında bize fatura kestiler ve çalıştığımız sigorta şirketi kesilen bakım faturasına istinaden yansıtma faturası kesmemizi istedi bizde kestik sorum hangi hesapları kullanmam gerekir
(benim düşüncem kesilen gider faturasını araç bakım gideri olarak işleyip karşılığında kestiğim faturayıda diğer gelirler hes.sigorta geliri olarak işlemek )
Yardımcı olursanız sevinirim saygılar..

679 hesaba alabilirsiniz

patronum diyoki ben bu yapılan işlemde herhangi bir gelir elde etmediğim gibi gider bedelide ödemememişim a firmasının bana kestiği gider faturasını sigorta şirketine yansıtma faturası olarak kesmişim bu nedenle gelir ve gider hs.kullanılmaması gerekiyor diyor bu işlemlere ait kullanmam gereken yasal doğru muhasebe hesaplarının hangileri olduğunu öğrenmek istiyoruz.

Aynı tutatrı gider ve gelir yazarsanız zaten sıfırlanır. Patronun dediği olur. :)

:) teşekkürler
patronuma anlatmaya çalışıyorum gider olarak işleyip sonra gelire attık sıfırlıyor diyorum ama :)
işte patron

Patron patronluğunu yapsin muhasbecilik yapacaksa sana ne ihtiyacı varki? :)

siz Patronunuza Maliye bakanlığının bu konuda çok hassa olduğunu, bu konun direk inceleme sebebi olduğunu ve sorumluluğun kendisine ait olduğunu söylerseniz seve seve kabul edecektir. :)

sonunda kabullendirdim teşekkürler :)

gider hesabı
-------/---------
689
191 yansıtma kdv
100
-----/-----------
gelir hesabı
------/--------
100
679
391yansıtma kdv
-----/---------

katara ' Alıntı:
gider hesabı
-------/---------
689
191 yansıtma kdv
100
-----/-----------
gelir hesabı
------/--------
100
679
391yansıtma kdv
-----/---------

689 yerine 760 kullanılması gerekmiyor mu?..

689 altında kanunen kabul edilmeyen gider olarak atılırsa şirkete kar rakamını yükseltmiş olmazmısınız???