fonradar

Yapı Denetim Faturası Hk.

Merhabalar,
İki şahıs(inşaat) işletmesi bir adi ortaklık kurmuş. Bu adi ortaklığın inşaatı için yapı denetim firması %51 ortak olan kişinin T.C. numarasına yapı denetim faturası düzenlemiş. Bu tevkifatlı faturayı adi ortaklığın kayıtlarına alıp KDV2 ile beyan edebilir miyiz? Yoksa tevkifatlı fatura adi ortaklığın VKN'sine düzenlenmediği için T.C. numarasına düzenlenen ortağın şahıs(inşaat) işletmesine mi kayıt alıp KDV2 ile beyan etmek gerekir?

Merhabalar,
İki şahıs(inşaat) işletmesi bir adi ortaklık kurmuş. Bu adi ortaklığın inşaatı için yapı denetim firması %51 ortak olan kişinin T.C. numarasına yapı denetim faturası düzenlemiş. Bu tevkifatlı faturayı adi ortaklığın kayıtlarına alıp KDV2 ile beyan edebilir miyiz? Yoksa tevkifatlı fatura adi ortaklığın VKN'sine düzenlenmediği için T.C. numarasına düzenlenen ortağın şahıs(inşaat) işletmesine mi kayıt alıp KDV2 ile beyan etmek gereki

Sayin Arzu Yildiz

Adi ortakliklarda KDV ve Muhtasar mukellefiyeti ortaklik adina Gecici Vergi ve Yillik Gelir Vergisi ortaklar adina tesis edilir. Dolayisiyla %51 ortak olan kişinin T.C. numarasına duzenlenen faturanin adi ortakligin VKN duzenlenmesi gerekir