Yapılacak vergi reformu ve beyannamelerin birleştirilmesi

hamdilevent

Katkı Sunan Üye
yapılacak vergi reformu ve beyannamelerin birleştirilmesi konusunda bence tüm beyannameler tek seferde iki ya da üç aylık periyotlarda yapılabilir diye düşünüyorum ve damga vergisi ve harçlarında kaldırılması ile piyasanın kayıt altına alınmasında faydalı olacağını düşünüyorum sizce neler yapılmalı? ::)

Ynt: yapılacak vergi reformu ve beyannamelerin birleştirilmesi

ve hatta daha ileri aşamalarda e-fatura e-defter uygulaması yoğunlaşırsa ileriki dönemde raporlama ve beyanname ve verginin tahakkuk işlem yükünün maliye tarafından otomatik olarak bilgisayarlar aracılığı ile gerçekleşebileceğini ;yani verginin elektrik su gibi e-fatura ve e-defter uygulamasını da sayaç gibi düşünürsek bu sistemde otomatik vergilendirme sözkonusu olabilir ve hatta kişinin diğer harcama kalemleri de ileriki dönemde bu raporlamalara dahil edilebilir ve hatta ihtiyacı olan kişilerin tespitinde ve sosyal devlet ilkesi gereği bu kişilere yardım yapılıp yapılmayacağı teşvik uygulamaları veyahut kredilendirilmesi vb bir çok şey tümüyle entegre olursa çok faydalı olabilir ::)

Ynt: Yapılacak vergi reformu ve beyannamelerin birleştirilmesi

oluşan bilgilerin ve hatalı kayıtların tespiti için denetimini yapacağımızı düşünüyorum ve hatta kişinin ve kuruluşun bir çok noktada hesaplanan vergi noktasında ihtilafa düşmesi kaçınılmaz işte bu noktada bizlere pek çok görev düşecek ::)