fonradar

Yapım İşi İhalesinde Birden Çok Alınan Kararlarda Damga Vergisi (Karar Pulu)

Üyelik
30 Eyl 2013
Mesajlar
1
Konum
ANKARA
İhalelerde Birden Çok Alınan Kararlarda Damga Vergisi (Karar Pulu)

Öncelikle selamlar. Konu başlığındada belirttiğim üzere benim sizden ricam ihalelerde uygulanan damga vergisindeki "karar pulu" konusunda yardımlarınızdır.

Benim için önemli olan ihale aşamalarında malumlarınız olduğu gibi. İhale komisyon kararı alındıktan sonra özellikle yapım ihalelelerinde 7+10 günlük süre beklenmeden sözleşme imzalanamayacağıdır.

Bu 17 günün 7 günü posta ve 10 günde itiraz için bekleme süresidir.

Burada açığa çıkan sorun ise. İhale kararı ihale yetkilisinde onaylandıktan sonra ve firmalara tebliğ edildikten sonra itiraz sürecinde öyle veya böyle nedenlerle 10 günlük süre içinde itiraz edilmesi. Gerek ihale komisyonu gerekse, kamu ihale kurumu kararları veya mahkeme kararlarının düzeltici işlemlerinin uygulanması ile ilk 1. Verilen karar dan sonra 2. 3. 4. Ve daha fazla karar alınmasına neden olunmaktadır. Benim de sormak istediğim ise bir ihalede 1 veya birden çok karar alındığında diğer alınan kararlarda sözleşmeye bağlanmasa bile. Üzerine ihale bırakıldığı bildirilen Firmalardan karar pulu alınıp alınamayacağıdır.

Sanırım derdimi anlatabildim. 1.2.3.4 ve daha fazla ihale kararı alınsa dahi aynı ihale konusu işte karar pulu uygulamasındaki görüşve bilgilenizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum.

İyi günler iyi çalışmalar.
 
Son düzenleme:
Bir hukuki muamele dolayısıyla birden fazla kağıt düzenlenmesi gerekli olan hallerde kağıtlardan her biri ayrı ayrı Damga Vergisine tabi olur.

Mesela, bir bankadan para almak için verilen taahhütname ile paranın alındığını gösteren makbuz, aynı muameleye ait olduğu halde ayrı ayrı vergilendirilir.
 
Üst