Yardımcı Eleman Sorunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan karadavut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Stajerlerin sorunlarının yanında 4 yıllık fakülte mezunlarının smmm staja başlama sınavını kazanamayıpta muhasebe bürolarında amele gibi vasıfsızi şçiden bile az maaşla çalışması ; Ben 26 yaşındayım 4 yıllık aöf işletme mezunuyum askerliğimi yaptım lise stajı dahil 5 yıl büroda çalıştım ; ücret ve şartlar o kadar düşüktü ki yıllarca sabah belli akşam belli olmayan mesai saatleri ile sigortasız olarak öğle yemeklerinde patates ve yumurta yiyerek çalıştım bu ortam beni muhasebeden soğuttu bende depo sorumlusu olarak şirkete girdim şartlarımı 4e 5 e katladım altıma araba çektim para biriktirdim 4 yıl sonra tekrar muhasebe mesleğime dönmeye karar verdim ama şu an 1 yıldır muhasebe bürosunda çalışıyorum hala şartlar aynı sayılır. Yani bize diyorlar ki ilerde meslek olarak muhasebe yapacaksan bugün aç gezeceksin neymiş muhasebe büroları fazla vermezmiş belki 35 inden sonra kazanıp yuva kurarsın belkii.... Peki neden bir vasıfsız işçi kadar ücret alıyoruz benim patronum aylık brüt 20 - 25 bin tl kazanıyor diğer extraları da koyunca bir yılda 2 ev alabilir ve büroda sadece 3 işçiyiz . Yani kendi işimizi de kuramazsak ömür boyu asgari ücrete tabi mi olacağız. görüşlerinizi bekliyorum

Ynt: yardımcı eleman sorunları

Her sektörde alacağınız riske bağlı olarak kazancınız yüksek veya düşük olabilir.

Ynt: Yardımcı Eleman Sorunları

arkadaşım depo sorumlusu olarak iyiymişsin 4-5 e katlamışsın niye dönüyorsun sefilliğin içine.. hem bıktım diyorsun hem kopamıyorsun.. sen muhasebeye aşkla bağlanmışsın :)

Depo soğuk hava deposuydu ve gelecek te vaad etmiyordu ama dediğin doğru yine döndük kendi ayağımızla sefilliğe tek kabahatim geleceğimi de garanti altına almak isteyişimdi ... Hem bugün kazanıp hemde geleceği garanti altına almak imkansız mı bizim gibiler için ??? Hep arkadaşlarla konuştuğumuz konu ; niye hem bugün hemde yarın kazanamıyoruz ...

malesef durum aynen böyle anlattığınız gibi. Yalnızca size has da değil işin kötü yanı. Gelenek midir, ekonomik koşullar mıdır? mesleğin cilvesi mi, Türkiye şartları mı, adını ben koyamıyorum. Bende yıllarca söylediğiniz şartlarda çalıştım, tahammülümün sınırlarını zorladım, yeter dediğim yerde yüz lira fazla maaş veren başka bir yere geçtim. Yıllar geçti böylece, şimdi SMMM oldum ama durum hala aynı. Üstelik iş görüşmelerinde CVye bakan neden bu kadar iş yeri değiştirdin diye önyargılı bir soru soruyorlar. Anlatamazsın ki sefillik diz boyuydu, tırnak tırnak çıktım buraya kadar diye... Üniversiteden çıkınca aldılarda ben mi başlamadım tepe noktadan. Herneyse.

Yıllarca "önce cefasını çekeceksin, sonra sefasını süreceksin" diye motive ettiler ama bu cefa ile sefa arasındaki kırılma noktasını bi yakalayamadım gitti. Mali müşavir olmuşum iş görüşmelerinde hala ısrarla yetiştirilmek üzere diyorlar. Ne yetiştirecek Muhasebe Müdürü, adında yetiştirme geçtiği için de 3-5 yıl daha kuru ekmeğe talim demek.

Ha çözüm nedir? Konuşunca basit, mesleki dayanışma ve faal çalışan bir oda. Bu standartları yükseltecek olan bizler ama bu mesleği bu hale getirenler de aynı kişiler...

aynı şeyleri düşünüyoruz "önce cefasını çekeceksin sonra sefasını süreceksin" diye motive ettiler yıllarca ama sefasını süreceğimiz yıllara geldik hala cefasını çekiyoruz...

Sefasını sürmek istiyorsanız cefasını çektiğiniz yeri iyi seçeceksiniz. Gidip köhne bir büroda köle taciri kıvamına gelmiş bir SMMM nin yanında staj yapıyorsanız belge alsanızda cefa çekmeye devam edersiniz.

Defter bulamadıkça yada defter bulabilecek bir kabiliyetiniz,pazarlama stratejiniz yada yeteneğiniz yoksa , kurumsal bir firmada sağlam size referans verecek tanıdıklarınız yada temiz bir ingilizce (yadabaşka bir yabancı diliniz) yoksa , bu işte birisi size meslekle alakalı bir soru sorduğunda ben bunu yapabilirim, ben bu işi rahatlıkla başarabilirim hissini veremiyorsanız ıııııı mıııııııı yapıyorsanız, size defter bulabilecek tanıdık ,eş , dost ,akraba vb. bir çevreniz yoksa bırakın sefayı ömür boyu cefa çekersiniz belgeyi duvara asar hayata devam edersiniz.

Öncelikle belge almadan önce altyapı çalışmalarını başlatmalısınız, belgeyi aldıktan sonra ne yapacağınızı staj başlamadan halletmelisiniz yoksa belge almak kafası biraz çalışan bir insan için bile alınmayacak bir şey değil.

Belge tek balına kuruş etmiyor belge ile KDV yaratacak sizsiniz. Oda saçma sapan CD ler göndereceğine stajerlere adam gibi pazarlama eğitimi verse belki çok daha iyi sonuçlar alacak ama onlarda eski belgelileri korumak zorunda ne yapalım >:( >:( >:(.

hepiniz şu an ki durumu gayet iyi biliyorsunuz oda köle taciri kıvamındaki meslek mensuplarını kollarken bizlere de dosya açtırma masrafı 1.500,00 tl + sınav paraları 150,00 tl birde sınavı 2 ilde yapıp üstüne yol masrafı bir de utanmadan cepten mesaj atıyorlar smmm staja başlama sınavı kursu 1.250,00 tl yok efendim soru cevap kursu 1.000,00 tl (sanki bizim ücret düzeyimizi artırıcı bir adım atmışlar gibi bu kadar yüksek fiyatlarda uçuyorlar bizim yararımıza hiç bir iş yapmıyorlar sınavı bile diğer illere bölmeyip belki yollarda bir kısmı telef olurda bir kaç defa daha 150,00 tl verir veya dosyayı yakıp yeni dosya açar 1.500.00 tl daha kaparız ... ) meslek mensupları eziyor bizde bari paralarını alabilirmiyiz diye plan yapıyorlar (zar zor aldığımız asgari ücretimizde bile gözleri var ) Ben de odaya diyorum ki bizlerin ücretlerini artırabiliyorsan artır bende açtığın tüm kurslara gelebileyim ... Yok mu bizi kollayacak bir sendika dernek falan biliyorsanız mail adresini verebilirmisiniz ... :(

arkadaşlar bu iş sadece belgeyle olmuyo onu anladım ben.atılgan olacaksın,sorulan her soruya cevap verebileceksin ve yabancı dil olacak mutlaka tabi.adam gibi büroda değilsen büro sana pek bişeyde veremiyo.meslek mensupları da haklı adamı yetiştirisinde işinden mi olsun (?) :)kendini yetiştireceksin.öyle açık öğretimle olmuyor