Stajerlerin sorunlarının yanında 4 yıllık fakülte mezunlarının smmm staja başlama sınavını kazanamayıpta muhasebe bürolarında amele gibi vasıfsızi şçiden bile az maaşla çalışması ; Ben 26 yaşındayım 4 yıllık aöf işletme mezunuyum askerliğimi yaptım lise stajı dahil 5 yıl büroda çalıştım ; ücret ve şartlar o kadar düşüktü ki yıllarca sabah belli akşam belli olmayan mesai saatleri ile sigortasız olarak öğle yemeklerinde patates ve yumurta yiyerek çalıştım bu ortam beni muhasebeden soğuttu bende depo sorumlusu olarak şirkete girdim şartlarımı 4e 5 e katladım altıma araba çektim para biriktirdim 4 yıl sonra tekrar muhasebe mesleğime dönmeye karar verdim ama şu an 1 yıldır muhasebe bürosunda çalışıyorum hala şartlar aynı sayılır. Yani bize diyorlar ki ilerde meslek olarak muhasebe yapacaksan bugün aç gezeceksin neymiş muhasebe büroları fazla vermezmiş belki 35 inden sonra kazanıp yuva kurarsın belkii.... Peki neden bir vasıfsız işçi kadar ücret alıyoruz benim patronum aylık brüt 20 - 25 bin tl kazanıyor diğer extraları da koyunca bir yılda 2 ev alabilir ve büroda sadece 3 işçiyiz . Yani kendi işimizi de kuramazsak ömür boyu asgari ücrete tabi mi olacağız. görüşlerinizi bekliyorum