fonradar

Yatırım Teşvik Belgeli Müşteriye Satış Yapılması

Üyelik
4 Ağu 2010
Mesajlar
61
Konum
kastamonu
Merhabalar,

7.ay içerisinde yatırım teşvik belgeli bir müşteriye satış yaptık ve kdv tahsil etmedik. (tamistisna kapsamında) konu ile ilgili kanun maddesinde (istisnanın Beyanı: İstisna kapsamında yapılan teslimlere ilişkin bedeller katma değer vergisi beyannamesinin 28 inci satırına dahil edilerek MATRAHTAN düşülecektir. İstisnayı belgelemek üzere bu dönem beyannamesine, örneği Tebliğ ekinde yer alan form doldurularak eklenecektir) ibaresi var.

kdv beyannamesinin arka yüzünde tam istisna kısmında yüklenin kdv yi ve matrahı göstereceğiz. fakat ön yüzünde nasıl işlem yapmamız gerekiyor. yukarıda "matrahtan düşülecektir" ibaresi ne anlama geliyor. biz satıcı olarak malı alırken ödediğimiz kdv yi bir sefer daha mı hesaplanan kdv den düşeceğiz. bir arkadaşta alırken ki yüklenilen kdv yi ilave edilecek kdv ye yazıcaksın ve onu da gider yazabilirsin demişti. Bir de satış bedelini de özel matrah kısmında mı göstereceğiz, bi şekilde kümülatife eklenmesi lazım.

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.
 
merhaba


Mümkünse-Size bir sorum olacak bir müşterimize bölge müdürlüğüne 308-Teşfik belgeli satışımızı bildirdik. Kdv siz olarak ve iade talep etmedik.

Geçici vergi döneminde teşfik le alakalı vergi indirimi varmıdır.?

İyi Çalışmalar.

Serkan Arslan
 
Üst