fonradar

Yatırım Teşvik Belgesi İndirimli Kurumlar Vergisi

Üyelik
18 Nis 2014
Mesajlar
72
Konum
ANKARA
Günaydınlar,

Yatırım teşvik belgesinin kapanış tarihi 2018 yılı, 2017 yılı için vereceğimiz kurumlar vergisinde indirimli kurumlar vergisi uygulaması yapacakmıyız. nasıl bir yol izlemeliyiz. saygılarımla.
 
Öncelikle yatırıma katkı tutarına ulaşıncaya kadar, yatırımdan elde ettiğiniz kazanç için indirimli kurumlar vergisinden yararlanabilirsiniz. İkinci husus ise yatırımınız dışında "diğer faaliyetlerden elde edilen gelirlere" indirimli kurumlar vergisi uygulamasıdır. Burada da önemli olan yatırım döneminizin ne zaman bittiği önemli. Fiilen yatırımın bitirildiği tarih ile YTB nin tamamlama vizesinin yapılması için Ekonomi Bakanlığına başvurulduğu tarihten hangisi önce ise bu tarihin içinde bulunduğu geçici vergilendirme döneminin son günü yatırım döneminin son günü olur. Yatırım döneminde diğer faaliyetlerden elde edilen gelirlere de indirimli KV uygulanabilecektir.
 
Yani durumunuza (yatırım döneminin ne zaman bittiğine ve yatırımdan kazanç elde edilip edilmediğine) göre bu ay vereceğiniz KV beyannamesi üzerinden indirimli KV den yararlanabilirsiniz.
 
Üst