Yatırım Teşviki

tugba_cag

Katkı Sunan Üye
Üyelik
16 Ağu 2005
Mesajlar
208
Konum
antalya
Arkadaşlar Merhaba.. Şehir içi otel inşaatı yapmakta olan bir mükkellefim yatırım teşvikinden faydalanmak istiyor. İnşaatın kabası tamamlanmış durumda fakat 300-500 bin tl kadar daha yapılacak yatırımı var. Mükellefim projeyi 5 yılda bitirmeyi planlarken şimdi seçimde önce tamamlamaya karar verdi. Yatırım teşvikinde kdv, ssk işveren prim hissesi, gümrük vergisi ve kredi faiz oranı teşviklerinden yararlanabiliyor. Fakat mükellefimin bir meslekdaşı inşaatı bu noktaya kadar getirmişsin bundan sonra da kendi imkanlarınla tamamla yatırım teşviki alma diye uyarıda bulunmuş. Sizce bu durumda yatırım teşvikinden faydalanmak mı daha karlı mükellefim için faydalanmamak mı??
 
Sayın tugba_cag,

Yatırımlara sağlanan teşvik unsurları arasına gelir vergisi stopajı desteği eklenilmiş fakat gelir vergisi stopajı desteği 6 bölge için düzenlenen teşvik belgeleri kapsamında gerçekleştirecek yatırmlarda uygulanacaktır bu 6 bölge'ye giriyormusunuz?

Hangi il'de otel inşaatını yapıyorsunuz.

İyi Günler.
 
Sayın demiral, otel antalya manavgat bölgesinde... Stopaj teşviği olmayabilir bu bölgede tahminim. Çünkü yatırım teşvikli bir firmam daha var. Onda da yukarıdaki bahsettiğim teşviklerden yararlandık aynı şekilde. Benim asıl sormak istediğim bu proje için yatırım teşviki almakmı daha iyidir mükellef açısından almamakmı? Bunu değerlendirmeye çalışıyorum. Teşekkürler...
 
Sayın tugba_cag,

Antalya Manavgat bölgesinde gelir vergisi stopajı yok.
Diğer husus olan yatırım teşvikinin alınıp alınmaması ile ilgili yatırım teşvikinden yararlanma süresine bakınız örnek 2014 döneminde yatırım teşvikinden yararlanma süresi doluyor ise ve siz şimdi yatırım teşvikinden yararlanmak isterseniz mükellefinizi tatmin eden bir durum pek olmayacaktır.

İyi Günler.
 
Son düzenleme:
Üst