Yazar Kasa Dönemi Sona Eriyor.

demiral

Tanınmış Üye
Üyelik
16 Eki 2010
Mesajlar
2,249
Konum
İSTANBUL
Türk ekonomisinde büyük öneme sahip "yazarkasa" dönemi sona geriyor. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, kayıtdışı ekonomi ile mücadele kapsamında geçtiğimiz yıl yayınladığı, işyerlerinde "akıllı pos" olarak nitelendirilen yeni nesil ödeme kaydedici cihazların kullanımı başlıyor.
Bu kapsamda, 2.1 milyon pos cihazı, ödeme kaydedici cihazlarla değiştirilecek. Söz konusu cihazlar, hem yazarkasaların fiş kesme özelliğini yerine getirecek hem de, kredi kartı ile işlem yapılmasını sağlayacak. Halen işletmelerde kullanılan yazar kasalar da, kademeli olarak yürürlükten kaldırılacak. 2016 yılından sonra ise tüm işletmelerde, akıllı pos cihazları kullanılacak.

Alıntı 12.02.2013 STAR
 
Benim tez'im bu konuya göre nakit işlemler için fatura düzenlenmesi tevsik sınırına göre satışlar zaten banka kanalı yada pos cihazı kullanılacağı için bir sıkıntı oluşturmaz düşüncesindeyim.

Eğer Maliye Bakanlığı bu uygulamayı yürürlüğe sokar ise kayıt dışı ekonominin önüne geçebilecek çalışmalardan sayabiliriz.


Geçenlerde vergi dairesinde afiş gördüm kayıt dışı verginin önüne geçilmesi için bir yarışma olduğunu ve gelecek projelere göre ödüllendirme yapılacağı yönünde aslında Maliye Bakanlığının yapmış olduğu bu akıllı pos uygulaması katagoriye girebilecek projelerden bir tanesi olabilirdi.

İyi Günler.
 
Bu proje ile maliye uzaktan erişim gün gün hasılat tesbiti yapabilecek. Sadece kredi kartına satışlarını gösterip nakit satışları kayıt dışı bırakanları daha rahat kontrol edecek.
 

Benzer konular

Üst