Yazar Kasa Fişi ile Satışlarda Malın Sevki Hakkında...

Üyelik
14 Eyl 2005
Mesajlar
7
Değerli Meslektaşlarım........
Toptan ve parekende Yem ve Un satışı ticareti ile mesgül olan mükellefim yazar kasa fişi kesme sınırı dahilinde yaptığı satışlarda yem ve unları toplu olarak hergün kendisi müşterisine sevk etmekte.Sevk ederken aracın üzerinde 8-9 kişiye ait mal bulunmakta.Biz parayı peşin alıyoruz.
akşam sevk ederken düzenlediğimiz yazar kasa fişlerle birlikte sevk ediyoruz.Malı teslim edip yazar kasa fişini teslim zamanında kendilerine veriyoruz.Bu arada sevk irsaliyesi düzenlemiyoruz.Uygulamamız doğrumudur bilgilendirirseniz memnun kalırım.
Herkese kolay gelsin...........

Not: Lütfen Forum Kurallarını Okuyunuz. İlginize teşekkürler..
 
taşınan malları muhtelif müşteriler diye sevk irsaliyesine bağlıyacaksınız bu irsaliyede araçdaki bütün mallar yer alacak teslim yapıldıkça fatura yada fişini verip teslim edilen kısmı irs düşeceksiniz
saygılar
 
sayın osman bey, teslim edilen kısmı irsaliyeden düşeceksiniz demişsiniz, bu nasıl oluyor anlatırsanız sevinirim.
 
Aslında ikinçi bir irsaliye düzenlenmesine gerek yok.İlk kesilen irsaliyenin seri numarasını fişin veya faturanın üzerine yazılması yeterli sanırım.
 
sayın kayahan muhasebe:

213 sayılı Vergi Usul Kanununun 230 uncu maddesinin beşinci bendinde açıklandığı gibi, emtianın sevki sırasında, fatura bulunsun veya bulunmasın mal hareketinin mutlaka sevk irsaliyesine bağlanması mecburidir. Sevk irsaliyesinin malın alıcıya teslim edilmek üzere satıcı tarafından taşındığı veya taşıttırıldığı hallerde satıcının, teslim edilen malın alıcı tarafından taşınması veya taşıttırılması halinde alacının taşınan veya taşıttırılan mallar için sevk irsaliyesinin düzenlemesi veya taşıtta bulundurulması şarttır.

VUK'nun 230. maddesinin son fıkra hükmüne göre nihai tüketici­lerin tüketim amacıyla perakende olarak satın aldıkları malları kendi­lerinin'taşıması veya taşıttırması halinde bu mallara ait fatura veya perakende satış fişinin bulunması şartıyla sevk irsaliyesi aranmaz.

selamlar
 
sayın furkan dağıtım yaparken irs nosunu fatura veya fiş üzerine yazarsınız örneğin aracınızda 80 birim A maluı ile çıktınız malı dağıttıktan sonra 20 birim A malı kaldı 80 birimin altına 20 birim iade veya kalan yazarsınız böylece 60 birim mal satılmış olur. FATURA , FİŞ ile İRS karşılaştırması yapılınca birbirini tutmuş olur umarım anlatabildim ilk yazımda detaylandırmadım kusura bakmayın saygılar.
 
Üst