fonradar

Yazar Kasa Fişi

Üyelik
18 Kas 2006
Mesajlar
35
Merhaba..

76,00 YTL kesilmesi gereken yazar kasa fişi 7.600 YTL kesilmiş ve müşteriye verilmiş. Daha sonra Z raporu alınca hata farkedilmiş. Yani fiş mükellefte yok.. Nasıl bir yol izlenmeli.. selamlar
 
Ynt: Yazar Kasa Fişi

fiş kesilmiş,müşteriye verilmiş.akşam günlük z raporu alınmış.yapacak birşey yok.gelir olarak işleyip,kdv beyannamesini normal vereceksiniz.
yalnız,tespit edildiği takdirde, perakende satış fişi ve YAZAR KASA FİŞİ DÜZENLEME SINIRI olan
(01.01.2007'den itibaren VUK 364 Nolu Tebliğ ile) 560 YTLyi aştığından usulsüzlük cezası kesilir.o da tespit edilirse eğer.
 
Ynt: Yazar Kasa Fişi

Sayın elcan,

Yapılan hatalara ilişkin ÖKCK 9 seri nolu GT' nin ilgili bölümü;

''11. Ödeme Kaydedici Cihaz Kullanımında Meydana Gelen Hataların Düzeltilmesi:

Ödeme kaydedici cihazların hasılat fişlerindeki toplamları kaydetmeye ve saklamaya tahsis edilmiş mali hafızalarına kaydedilen bilgilerin silinemez ve değiştirilemez özellikte olması sebebiyle, cihazların kullanılmaları sırasında meydana gelen hatalar için cihazların hafızalarına müdahalede bulunulmayacaktır.

Yeterli veri ve maddi olaylarla da ispatlanmak kaydıyla, ödeme kaydedici cihazlar kullanılmak suretiyle yapılan bir yanlışlığın düzeltilmesi ile ilgili olarak, tashihi gereken satış fişinin aslı (müşteriye verilecek olan) iptal ve istendiğinde ibraz edilmek üzere, işletmede kalan kayıt rulosundaki örneğinin üzerine iliştirilerek muhafaza edilecek, hatalı satış fişini takibeden ilk satış fişi gerçek bedel yazılmak suretiyle müşteriye verilecek, kanuni defterlere de gerçek satış hasılatı yazılacaktır. ''
 
Ynt: Yazar Kasa Fişi

artı olarak eğer yanlış kesilen fişten sonra hemen yenisi kesilmediyse yada hata daha sonra fark edilirse vergi dairesine müracaat edilerek durum bildirilir. inceleme elemanının düzenleyeceği rapora göre de gerekli işlem yapılır.
 
Ynt: Yazar Kasa Fişi

''Yani fiş mükellefte yok'' denilmiş.müşteriye verilmiş.yazarkasa fişini geri bulup,alamayacaklarını düşündüğümden o şekilde cevapladım.eğer bulabilirlerse,sizin dediğiniz doğrudur.
 
Ynt: Yazar Kasa Fişi

Aynı olay benimde başıma geldi. ben yazar kasanın içindeki suretten ilgili fişin fotokopisini çektim. ve bir dlekçeyle olayı v.dairesine bildirdim. hiç bir problem cıkmadı saygılar...
 
Ynt: Yazar Kasa Fişi

Evet, bizde aynı şekilde fişi bulamadık ve ö.k.c. nin içindeki rulodan çıkan fişi fotokopi çekmek suretiyle vergi dairesine bildirimde bulunmuş, gerekli düzeltmeyi yapmıştık.

Saygılar.
 
Ynt: Yazar Kasa Fişi

evet bu durum sıkça başa gelmektedir.arkadaşların dediği gibi rulodan bulunup
bir dilekçeyle beraber yanlış kesildiğinin doğrusunun x.ytl olması gerektiğini doğru olarakda x.ytl lik fatura kesildiğini belirten dilekçeyle başvurunca hiç bir problem çıkmıyor.
 
Ynt: Yazar Kasa Fişi

arkadaşlar sayın GMANCE arkadaşımızın gönderdiği tebliğte açıklandığı üzere
yanlış kesilen fişin aslı müşterinden alınıp iptal edilmesi gerekir
aksi takdir de fişi alan kişi veya kurum o fişi indirim yolu kullanmış ise burda vergi idaresinin vergi kaybı olduğundan aslı bulunup iptal edilmese yanlış kesilen fiş olduğu gibi beyan edilmesi gerekir düşüncesindeyim
rast gele
 
Ynt: Yazar Kasa Fişi

GIB Ana Sayfa Mükellef Hizmetleri Sıkça Sorulan Sorular Sıkça Sorulan Sorular
Hatalı olarak düzenlenen ve yanlışlıkla müşteriye verilen ödeme kaydedici cihaz fişleri ile ilgili ne gibi bir işlem yapılacaktır?
Hatalı fişin yanlışlıkla müşteriye verilmesi ve bulunamaması halinde, yeterli veri ile ispatlanmak (hatalı fişin fatura düzenleme limitinin veya işletmenin günlük hasılatının üzerinde olması vb.) kaydıyla yapılan hata mükellef tarafından bir dilekçe ile ilgili vergi dairesine bildirilecek ve kayıtlara gerçek bedel yazılacaktır. Vergi daireleri gerek görmeleri halinde anılan mükellefler hakkında hasılat tespitine yönelik olarak yoklama veya incelemeler yaptırmak suretiyle bilginin doğruluğunu araştırabilecekler.

=139&tx_sss_pi1[qid]=192] [url]http://www.gib.gov.tr/index.php?id=74&no_cache=1&tx_sss_pi1[catid]=139&tx_sss_pi1[qid]=192[/url] (Ödeme Kaydedici Cihazlar - soru 4)
 

Benzer konular

Üst