Yazar Kasa

stajer311

Katkı Sunan Üye
Üyelik
16 May 2006
Mesajlar
318
2. El yazar kasa alımlarında Gider Pusulası kullanılıyor. Bir kişi işini terk etti. Yazar kasası kendi adına kesildi. Bu kişi işi ter ettikten 4 ay sonra yeniden işyeri açtığında daha önce kendi adına fatura ile kesilen yazar kasayı kullanmak isterse yine gider pusulası ilemi belgelemek zorunda olur.
 
Kapanışını yapan mükellefiniz tekrar işe başlama yaptığında vergi dairesine yazar kasanın kapanış tutanağı vermeniz halinde siz den gider pusulası istemeyecektir sanırım.
Yanlız kayıt ve yazar kasanın iktisadi değeri açısında Gider Pusulası düzenlemeniz daha dooğru olur..
 
gider pusulası düzenlemeniz sizin menfaatinize. stopaj yoktur. amortisman ayırma/gider yazma olanağına kavuşursunuz.
 
Yazarkasada stopaj yoktur diyorsunnunz ama bunun kanun maddesini yazmanız mümkiünmü acaba buradaki maliyeciler gider pusulası kestiysen vergisinide kesersin diyorda o için taşekkürler
 
GVK nun 94 madde/13 bent
Esnaf muaflığından yararlananlara mal ve hizmet alımları karşılığında yapılan ödemelerden” gelir vergisi tevkifatı yapılacağı belirtilmiştir.

Bu hükme göre, Mükellefiyet kapanışını yapan ve yazar kasasını kendi kendine fatura ettiren kişiden sonradan alınan yazar kasanın, esnaf muaflığından yararlanmayan ve vergi mükellefiyeti olmayan nihai tüketicilerden alınmış gibi işleme tabi tutup, ödeyeceğimiz bedel için “gider pusulası” düzenlediğimizde alınan bedel üzerinden gelir vergisi tevkifatı yapmamıza gerek yok..
 
Üst