Yazarkasa Fişinden Bazı Fiyatları Düşme

Cemmm

Katkı Sunan Üye
Üyelik
13 Mar 2014
Mesajlar
112
Konum
İzmir
Merhaba arkadaşlar. Temizlik ve bazı gıda maddelerinin alışverişini yaparken alınan yazar kasa fişlerini şirkete gider olsun diye işliyorum. Bu fişleri de anne baba, eş kardeş gibi yakın çevremden temin ediyorum. Genellikle de işte kullanılacak gıda ve temizlik maddelerinin fişlerini alıyorum. Fakat aldığım bir fişte Kadınlara özel birkaç kalem malzemenin de fişin içinde olduğunu gördüm. Acaba bu iki kalem alınanı fişin üstünde çizip tutardan düşsem ve öyle işlesem bir sorun yaşar mıyım ? Şimdiden teşekkürler
 
Yaptığınız vergi kanunlarına aykırıdır. İşle ilgili olmayan fişleri gider olarak gösteremezsiniz.

Sayın mersür2, ben de durumun farkındayım ama şirket içerisinde bazı ödemeleri elden yapmak zorunda kaldığım için (daha önce konuyla ilgili sıkıntılar yaşadığım için gider pusulası ile ilgili bir konu açmıştım) dışarıdan şirkette kullanılabilecek gıda, temizlik maddesi, tüp vb. şeylerin fişlerini alıyorum elden ödediklerimin bari bir kısmını böyle karşılayayım diye. Bu söylediğim fişler de öyle aman aman meblağlar değil. Ama yapıyorum. Şimdi temizlik ve gıda malzemelerinin olduğu bir fişte diyelim ki kadınlara yönelik özel bir iki parça ürün de fişte olsa ve ben bunların üstünü çizip toplamdan düşsem olur mu ? NE kadar doğru olur ? Sıkıntı yaşar mıyım ? Merak ettiğim husus budur. Cevaplarsanız memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

Örnek : 250 TL lik marketten temizlik maddesi ve gıda alışverişi yaptım. Ama fişin içinde 20 TL lik de kadın pedi var.Şimdi ben bu 20 TL nin üstünü çizip tutarı 230 TL ye düşürsem sonuçları ne olur ?
 
Sayın Cemmm, sorunuz tam cevaplanamaz. Bu işlemi ya yaparsınız, ya da yapmazsınız. Özelge niteliğinde bir açıklamayı size kimse yapamaz. Doğru bir uygulama değil denir. Kaldı ki içinde kadın pedi gibi ürünler olmayan fişlerde bile bu sorunu yaşayabilirsiniz. Bu tamamen inceleme elemanının insafına kalacak bir durum. Şahsi harcamadır, firma ile alakası yoktur diye nitelendirebilir.

Bu alakasızlığı nasıl ortaya çıkarabilir denilecek olursa;

Bu fişler kredi kartı ile ödeniyorsa, şirkete ait bir kredi kartı olmayacaktır kuşkusuz. Kredi kartı ile ödeme yapanlar da firmanın personeli değil.

Tabi nerelerden alındığı da önemli. Bir şirketin alışveriş yapmayacağı yerlerden veya şirket adresinin civarında olmayan yerlerden yapılan alışverişler de dikkat çekecektir. Toptan, daha uygun bir fiyata alınabilecek bir yerler var iken, neden bu tarz yerlerden alındı diye sorulabilir.

İşle ilgisi olması gerekir.

Örnekler çoğaltılabilir. Bu arada unutmayın; eğer böyle bir incelemeye girerseniz ve inceleme elemanı aksi yönde bir kanaat oluşursa firmanız hakkında, firmanın gerçekten yaptığı bir çok ödemeyi de kayıtlardan çıkarttırabilir. Ve sırf bu nedenle her sene incelemeye girebilirsiniz.

Riske değer mi sizce?
 
Son düzenleme:
Üst