Yazarkasa Mali Hafızasının Dolması

islm

Katkı Sunan Üye
Üyelik
4 Nis 2013
Mesajlar
544
Konum
Kocaeli
İyi çalışmalar,
Mali hafızası dolan akaryakıt pompasına bağlı yazar kasanın hafızası değiştirildi. yapılan bu işlemin vergi dairesine bildirimine gerek var mıdır? internette okuduğum yorumlarda 60 nolu seri tebliğine dayanarak mali hafızası dolan yazarkasaların yenisi ile değiştirilmesi gerektiği eskinin hurdaya ayrılması gerektiği belirtilmiş. Ne yapmamız gerekir?
 
Son düzenleme:
Akaryakıt pompaları için yeni nesil süreleri farklı. Zaten servisler eski kasların hafızası dolduğunda değiştiremiyorlar.
 
Peki şöyle bir şey sorayım yazar kasa yeni nesilse ve hafızasının değiştirilmesinde bir sakınca var mıdır?
 
El değiştirme, arıza veya dolması durumunda elbetteki hafıza değiştirilecektir. Ancak bazı yeni nesil ökc kart olarak olabilmekte isede değişim işlemini servise bizzat yaptırmak gerekir.
 
Peki şöyle bir şey sorayım yazar kasa yeni nesilse ve hafızasının değiştirilmesinde bir sakınca var mıdır?

Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazların Servis HizmetleriMADDE 9 – YN ÖKC’lerin bakım, onarım, aktivasyon ve benzeri servis hizmetleri, ÖKC firmaları tarafından belirlenen ve Bakanlığımıza bildirilen yetkili servisler tarafından yerine getirilir.

ÖKC firmaları, yetkili servis hizmeti verecek olan gerçek veya tüzel kişilerin mükellefiyet bilgileri ile bu amaçla istihdam edilen elemanların kimlik ve yetkilendirildikleri il bilgilerini ÖKC TSM Merkezinin ilgili ekranında yer alan (GİB’in internet sitesinde belirtilen) “YN ÖKC Yetkili Servis Listesi” ne bilgi girişi yaparak GİB BS’ye bildirirler.

GİB BS’ye bildirilen yetkili servis elemanlarına ÖKC firmaları tarafından bir tanıtıcı yetki belgesi verilir. ÖKC firmaları, YN ÖKC’lerin servis hizmetleri kapsamında gerçekleştirilmesi gereken işlemlerin öngörülen usul ve esaslara uygun olarak yerine getirilmesinden yetkili servisleri ile birlikte müteselsilen sorumludurlar.

YN ÖKC’lerin bakım onarım süreleri azami 48 saattir. Cihazların arızalı olduğu dönemlerde yapılan satışlar, Vergi Usul Kanununda yer alan diğer belgeler (fatura, perakende satış fişi ve benzeri) ile belgelendirilebileceği gibi işletmelerde bulundurulacak diğer YN ÖKC’ler de kullanılabilir.
 
Üst