fonradar

Yazarkasa Tercih Yapılmaması Durumu

SerhanSerhan

Tanınmış Üye
Üyelik
2 Ara 2013
Mesajlar
1,485
Konum
istanbul
Günaydın
1 ekim e kadar yapılması gereken yazarkasa satış bildirim tercihini yapmadığımız zaman herhangi bir cezası varmıdır
Konu hakkında bahsedilen özel uszlük cezası tercih yapılmadığında mı yoksa satışların bildirilmemesinde mi kesilecek tir
Teşekkürler
 
"Mükellefler İnternet Vergi Dairesi Kullanıcı Kodu ve Şifresi ile https://portal.efatura.gov.tr/OkcBasvuru/ internet adresine giriş yapıp tercihlerini 01.10.2018 tarihinden önce belirleyeceklerdir.

Mükellefler 01.10.2018 tarihine kadar her hangi bir tercih bildirimde bulunmazlar ise ‘İnternet Vergi Dairesi ‘ üzerinden yükümlülüklerini yerine getireceklerdir."

Tercih yapmamanın cezası yok, tercih yapılmadığı durumda internet vergi dairesi üzerinden yapmayı tercih etmiş olacağız.
 
Arkadaşlar mükellefin eski nesil yazarkasası vardı, mali hafızası dolmadığından kullanmaya devam ediyordu.
Biz tercih bildiriminde bulunmadık bu nedenle internet vergi dairesi üzerinden bildirim yapacağız. Ancak şifreyi giridğimde yazar kasa bilgileri sistemde gözükmüyor.

Tebliğin kılavuzunda; ilk bildirim Ekim/2018 ayı için söz konusu olup (önceki aylara ilişkin bir bildirim yükümlülüğü söz konusu değildir), bildirimin de Ekim/2018 ayına ilişkin 1 No.lu KDV beyannamesinin verilme süresi içinde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. deniliyor.

yazar kasa bildirimini bu çerçevede bu süre zarfında 15 kasıma kadar bildirip sisteme de satış tutarı ve kdvsini bildirmem yeterli midir?
 

Benzer konular

Üst