fonradar

Yemek Çekleri

önmuhasebeci

Katkı Sunan Üye
Üyelik
2 May 2012
Mesajlar
211
Konum
İstanbul
selamlar,

arkadaşlar şirketin personele verdiği ve günlük tutarı 12 lira olan yemek kuponları kıdem hesaplanırken tazminat hesabına dahil edilir mi ?

yemek fişlerinin kayıtları

720 x
730 x
770 x
191 x
320 x

Bu noktada şirket harcamasının birebir kıdem ile ilgisi yok fakat personelin eline ek ödeme olarak yemek paran bu diye verildiğinde ücrete dahil edileceği için kıdem tazminat hesabına dahil edilecekti fakat yemek kuponlarında tereddütteyim, dahil edilmesi hatalı olur ?


kolay gelsin herkese.
 
Daha önceden bu konu ile ilgili yaptığım araştırmada
T.C.
YARGITAY
9. Hukuk Dairesi


Esas No : 2007/27615
Karar No: 2008/26209
Karar Tarihi: 10.10.2008

…………………………………… Kıdem tazminatına esas alınacak olan ücretin tespitinde İş Kanunu''nun 32. maddesinde sözü edilen asıl ücrete ek olarak işçiye sağlanan para veya para ile ölçülebilen menfaatler göz önünde tutulur. Buna göre ikramiye, devamlılık arz eden prim, yakacak yardımı, giyecek yardımı, kira aydınlatma, servis yardımı, yemek yardımı ve benzeri ödemeler kıdem tazminatı hesabında dikkate alınır. İşçiye sağlanan özel sağlık sigortası yardımı ya da hayat sigortası prim ödemeleri de para ile ölçülebilen menfaatler kavramına dahil olup tazminata esas ücrete eklenmelidir. Satış rakamları ya da başkaca verilere göre hesaplanan prim değişkenlik gösterse de, kıdem tazminatı hesabında genişletilmiş ücret kavramı içinde değerlendirilmelidir.
 
Üst