Yemek Firması Kdv Sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fatih t.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba

Toplu yemek hizmeti veren firmamızda işverenim alış kdv lerinin %1 satış kdv oranının %8 olmasından dolayı haksız olarak %7 kdv ödediğini söylüyor ve konuyu çözmemi istiyor.:banghead: Bu konuyla ilgili yapabileceğimiz birşey var mı diye sizlere de sormak istedim.:confused:

Merhaba

Toplu yemek hizmeti veren firmamızda işverenim alış kdv lerinin %1 satış kdv oranının %8 olmasından dolayı haksız olarak %7 kdv ödediğini söylüyor ve konuyu çözmemi istiyor.:banghead: Bu konuyla ilgili yapabileceğimiz birşey var mı diye sizlere de sormak istedim.:confused:
Tersi olsaydı daha mı iyi olurdu. Yüksek kdvli alıp düşük kdvli satış, birde iade ile uğraşılırdı. O firmaya kdv nin bir gelir gider unsuru olmadığını, kestiği faturalardaki %8 kdv yi zaten alıcılardan tahsil ettiğini, bu kdv den alışlarda ödediği kdv yi mahsup ettikten sonra aradaki farkı devlete ödediğini söyleyiniz.

Cevaplar birbirinden güzel olmuş klavyelerinize sağlık. Fakat aslında işin özünde bizimde sorunumuz kdv değilmi... Meslek mensupları olarak hangi kdv tutarını tahsil ediyoruz. Örnek olarak 500,00-TL olarak anlaşılmış sözleşme fiyatı üzerinden hangimiz 500,00-TL +kdv şeklinde tahsil edip kdv tutarını beyan edip bu işlem üzerinden net 500,00-TL kazanıyoruz.?

Cevaplar için teşekkürler firma sahibimize değil ama oğluna bu mesajları gösterdim sonunda ikna oldular sanırım.