Yemek İşinde Kdv Tevkifatı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rkrlmaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rkrlmaz

Katkı Sunan Üye
Merhaba , tabldot yemek isiyle ugrasan mukellefimiz devlete cezaevi insaati yapan bir firmaya yemek icin fatura kesiyor. Tevkifat uygulamasi gerekir mi ?

işte bende orada kararsızım, cezaevi inşaat ihalesini kazanan anonim şirkete yemek servisi yapılıyor bizim firma tarafından.

Yemek servisi direkt cezaevine verilseydi, tebliğin 2.1.3.2.4.1 maddesine göre 5/10 oranında tevkifat yapılması gerekirdi. Ancak inşaat firmasına yapıldığı için tevkifat yapılmaması gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca sözleşme cezaevine yemek verme işi olsaydı ve yemeğin bir kısmı alt işverenden tedarik edilseydi tevkifat yapılması gerekirdi. Sözleşme inşaat işi olduğundan inşaatı yapan firmaya yemek verme hizmetinin tevkifata tabi olmadığını düşünüyorum.

bende aynen sizi gibi düşündüm ama karşı tarafın mali müşaviri mükellefime tevkifatlı fatura kesilmesi gerekiyor dediği için sorma ihtiyacı duydum atladığım bi yer olmasın diye

Yemek servisi direkt cezaevine verilseydi, tebliğin 2.1.3.2.4.1 maddesine göre 5/10 oranında tevkifat yapılması gerekirdi. Ancak inşaat firmasına yapıldığı için tevkifat yapılmaması gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca sözleşme cezaevine yemek verme işi olsaydı ve yemeğin bir kısmı alt işverenden tedarik edilseydi tevkifat yapılması gerekirdi. Sözleşme inşaat işi olduğundan inşaatı yapan firmaya yemek verme hizmetinin tevkifata tabi olmadığını düşünüyorum.

üstadım katılmıyorum size; tebliğde sektör ayrımı yok ki...inşaat firması halka açık ise tevkifatlı olması gerekir.