fonradar

Yemek İzni Yok Ve Sesli Kamera

Üyelik
2 Ağu 2016
Mesajlar
1
Konum
istanbul
merhaba 2 senedir bir iş yerinde satış işleri yapıyorum . bizi işe alırken deli primler kazanacaksınız deyip işe aldılar ve bir şeklide primlerimizi kesiyorlar. yemek molamızı iş yerinde 10 dk yiyoruz o da birisi gelirse sürekli bölünüyor. hiç bir şelikde molamız yok 10 saat çalışıyoruz. sigortamız asgari ücretle yatıyor. tepemiz de sureklı bızı asagılayan patron var. bunlar da yetmezmıs gıbı kendılerı bızı kurumda olmadıkarı zaman da denetlemek ıcın seslı kamera koydular eger telefonla konusursam hemen arayıp bızı uyarıyorlar. bir de bu sene bir sozlesme ımzalattırdılar. bana yardım edın ne yapabılırım.
 
Sgk primlerinizin dusuk ucret uzerinden odenmesi, ara dinlenme surelerinde calistirilmaniz ve fazla calisma ucretlerinin odenmiyor olmasi nedeniyle sozlesmenizi feshettiginizi, kidem tazminati, calistiginiz sureye ait ucret ve fazla calisma ucretlerinizin x gun icinde odenmemesi durumunda hukuki yollara basvuracaginizi belirten bir yaziyi NOTER den gonderip ayni gun artik ise gitmemeye baslayabilirsiniz.
X gun sonunda hala odenmemisse is mahkemesinde dava acip talep edebilirsinz. Davada, belirttiginiz fesih srbeplerinin varligini, belge ve sahitle ispatlayabildigizde haklarinizi alabilirsiniz. Dava sureleri 6 ay- 3 yil arasinda degismektedir.
 
Üst