Yemek Parası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hozel03
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar daha önce sordum fakat cevap alamadım şimdi tekrar soruyorum ve cevaplarınızı rica ediyorum.

Kıdem ve İhbar tazminatını hesabına dahil edilen yemek parası ilavesi nasıl yapılacak.

günlük 5,00 YTL. ise (5,00 * 30) /365 olacak, yoksa o ay ki gün sayısına göremi hesaplanacak.
Teşekkürler

KIDEM TAZMİNATI:
MADDE 14 —
Kod:
Kıdem tazminatının hesaplanması son ücret üzerinden yapılır. Parça başı akort götürü veya yüzde usulü gibi ücretin sabit olmadığı hallerde son bir yıllık süre içinde ödenen ücretin o süre içinde çalışılan günlere bölünmesi suretiyle bulunacak ortalama ücret bu tazminatın hesabına esas tutulur.

Ancak son bir yıl içinde işçi ücretine zam yapıldığı takdirde tazminata esas ücret işçinin işten ayrılma tarihi ile zammın yapıldığı tarih arasında alınan ücretin aynı süre içinde çalışılan günlere bölünmesi suretiyle hesaplanır.

(Değişik: 29.7.1983 - 2869/3 md.) 13 üncü maddenin (C) bendinde sözü geçen tazminat ile bu maddede yer alan kıdem tazminatına esas olacak ücretin hesabında 26 ncı maddenin birinci fıkrasında yazılı ücrete ilaveten işçiye sağlanmış olan para ve para ile ölçülmesi mükmün akdi ve kanundan doğan menfaatler de gözönünde tutulur.

Aylık ücret toplamlarını yıllık çalışma süresi şeklinde ortalama ücret olarak hesaplayınız.

yemek parası

Teşekkür ederim ama sorum tam anlaşılmamış galiba.
Yemek parası ortalama ücrete ilave edilirken günlük yemek parası 30 ile mi yoksa o ay ki gün yemek parası verilen iş günü sayısı ile mi çarpacağız

Sn. Hozel,

Siz son ay içinde çalışana kaç para yemek bedeli ödediniz 22 gün çalışana 30 günlük yemek bedeli mi ödediniz?. Günlük üzerinden ödüyorsanız elbette ne kadar ödedi iseniz o kadar hesaba alacaksınız.
Ancak farklı olarak her ay için sabit bir tutar ödüyorsanız (diyelim ayda 150 ytl) bu sefer doğal olarak o tutarı almanız gerekiyor.