Yeni Açılan Şahıs Şirketi

Üstadlar Merhaba,

Uzun yıllardır A.Ş.'lerde çalıştığım için şahıs şirketleri konusunda bilgi edinmek istedim.
Bir yakınım internet üzerinden satış yapabilmek için gerçek usul şahıs şirketi kurdu. İnternet Vergi Dairesinden 'İşe Başlama Bildirimini' yaptık. E-Yoklama yapıldı.
Bundan sonraki süreçte Ticaret Odasıyla bir işimiz var mıdır?
Mersis'e kayıt yapılıyor mu?
İmza Beyannamesi çıkarılması zorunlu mu?
Gerçek Faydalandırıcı Bildirimi yapılması zorunlu mu?
Fiziki defter tutması gerekiyor mu?
Defter Beyan sistemine kaydolması gerekiyor mu?
Beyannamelerini ilk etapta kendisi gönderebilir mi? Gönderebilirse bunu nasıl yapması gerekir?
Ve yapılması gereken başka işlemler var mıdır?
Değerli yardımlarınız ve destekleriniz için şimdiden teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Biildiğim kadarı ile cevaplıyayım katkı sunan olacaktır:

Ticaret ya da esnaf odası kaydı olmak zorunda
Ticaret odası kaydı yapılırken Mersis kaydı da yapılmış oluyor
İmza beyanı çıkarmalı
Tek şahsa ait mükellef için gerçek faydalanıcı bildirimi gerekmiyor
Fiziki defter gerekmiyor çünkü Defter Beyan kaydı gerekiyor, o yeterli
Beyannamesini bir SMMM göndermeli, kendisi gönderemez

Ticaret Odasıyla bir işimiz var mıdır?
Sektörünüze göre ilgilenebilirsiniz.
Mersis'e kayıt yapılıyor mu?
Şahıs şirketlerinin aksi bir durum olmadığı sürece mersise kayıt olması gerekmez.
İmza Beyannamesi çıkarılması zorunlu mu?
E-Ticaret platformlarına başvuru sırasında imza beyanı istenebiliyor.
Gerçek Faydalandırıcı Bildirimi yapılması zorunlu mu?
Hayır
Fiziki defter tutması gerekiyor mu?
Hayır, defter beyan ile işletme defterine tabiisiniz.
Defter Beyan sistemine kaydolması gerekiyor mu?
Defter beyan sisteminizde SMMM ilgilenecektir.
Beyannamelerini ilk etapta kendisi gönderebilir mi? Gönderebilirse bunu nasıl yapması gerekir?
Beyannamelerinizi SMMM gönderebilir.

Sayın TayfunSarı, Firmayı müşavir desteğiyle kurmadınız herhalde.Kendiniz sisteme girerek açılışı bildirdiniz, doğrumu anlıyorum.
Hal böyle ise neden müşavirden bir destek almadınız.Bir Mali Müşavirle görüşüp anlaşıp sözleşme imzalamanız gerekir.Bu sorularınızın tüm cevaplarını da kendisi yanıtlayacaktır.

Sayın TayfunSarı, Firmayı müşavir desteğiyle kurmadınız herhalde.Kendiniz sisteme girerek açılışı bildirdiniz, doğrumu anlıyorum.
Hal böyle ise neden müşavirden bir destek almadınız.Bir Mali Müşavirle görüşüp anlaşıp sözleşme imzalamanız gerekir.Bu sorularınızın tüm cevaplarını da kendisi yanıtlayacaktır.
Merhaba Tahsin Abi, Ben de mali müşavirim :) ama bağımlı çalışıyorum. Staj sürelerimde de hep A.Ş. lerde staj yaptığım için güncel Şahıs şirketleri ile ilgili aklımda sorular vardı. Tabi ki sonrasında bir mali müşavir arkadaşa yönlendirdim ama açılışla ilgili işlemleri hem tecrübe açısından (-hem de bilmiyorum ki demek biraz zoruma gideceği için :ROFLMAO:) ilk etap da ben yapmak istedim. Ki eksiksiz de yapmışım maşallah :cool:. Yardımcı olan üstadlara teşekkür ederim.

Biildiğim kadarı ile cevaplıyayım katkı sunan olacaktır:

Ticaret ya da esnaf odası kaydı olmak zorunda
Ticaret odası kaydı yapılırken Mersis kaydı da yapılmış oluyor
İmza beyanı çıkarmalı
Tek şahsa ait mükellef için gerçek faydalanıcı bildirimi gerekmiyor
Fiziki defter gerekmiyor çünkü Defter Beyan kaydı gerekiyor, o yeterli
Beyannamesini bir SMMM göndermeli, kendisi gönderemez
çok teşekkür ederim
Sektörünüze göre ilgilenebilirsiniz.

Şahıs şirketlerinin aksi bir durum olmadığı sürece mersise kayıt olması gerekmez.

E-Ticaret platformlarına başvuru sırasında imza beyanı istenebiliyor.

Hayır

Hayır, defter beyan ile işletme defterine tabiisiniz.

Defter beyan sisteminizde SMMM ilgilenecektir.

Beyannamelerinizi SMMM gönderebilir.
Teşekkür ederim

Merhaba Tahsin Abi, Ben de mali müşavirim :) ama bağımlı çalışıyorum. Staj sürelerimde de hep A.Ş. lerde staj yaptığım için güncel Şahıs şirketleri ile ilgili aklımda sorular vardı. Tabi ki sonrasında bir mali müşavir arkadaşa yönlendirdim ama açılışla ilgili işlemleri hem tecrübe açısından (-hem de bilmiyorum ki demek biraz zoruma gideceği için :ROFLMAO:) ilk etap da ben yapmak istedim. Ki eksiksiz de yapmışım maşallah :cool:. Yardımcı olan üstadlara teşekkür ederim.
Tam tersi keşke sorunuzda bunları yazsaydınız,inanın hiç problem olmazdı şahsen ben anlayış gösterirdim..:DLaf aramızda (kimse duymasın) :)müşavire danışmayı kendine zul görüp işe başlayıp sonrada takıldığı zaman buradan yardım arayan kişilerde oldu.Bu da tabiki hoş birşey değil.Sizi de bir an o düşüncede olan kişilerden sandım.Geçmiş mesajlarınızda belki yazmış olabilirsiniz ama belkide ben unuttum, farketmedim.
Ama yinede kaldığınız yerden devam edebilmek ve işlemlerin daha sağlıklı yürütülebilmesi için "bağımsız" bir müşavirle çalışmanız gerekecek.