eren' Alıntı:
1 yıldan sonraki artan izin ücretleri de tıpkı kıdem tazminatında olduğu gibi bakiyeleri ile birlikte ödenmeli.işçi, 1 yıl 10 ay 20 gün çalışıp çıkışa giderse ve izin kullanmadıysa 1 yıllık izin parasını alır gerisini alamaz.Birdaha aynı işverene bağlı çalışırsa,işveren onu kandırmazsa ve kendi bilgiside varsa belki ilerde alır ama gene bakiye verir.Bu sebeptan dolayı nasıl 1 yıl 10 ay 2 gün çalışan işçiye günü gününe kıdem veriliyorsa izin parasıda verilmeli diye düşünüyorum.teşekkürler.
Merhaba,
Parantez içinde ,
Ben yukarıda yazdığım konuyu şu şekilde yorumlamıştım.
Bir çalışanı düşünün, ne bağ var ne bahçe.Evden işe, işten eve...
Bu kişi haftada 6 gün çalışıyor, 1 gün izin yapıyor.İzninde ailesiyle pikniğe gidiyor, eş dost ziyareti yapıyor.6 günün acısını çıkarıyor, bütün yükünü üstünden atıyor.Başlıyor yepyeni, tertemiz bir haftaya.
Bu kişinin 20 işgünü izin hakkı var.Aynı zamanda bu kişi kaynak ustası.
Şimdi bu kişi izin kullanmak istermi Allah aşkına...
İzinde ne yapacak.Gidecek kahvehaneye çay sigara, çay sigara.Hem maddi zarar hem de keseye.Bütün gün evde...
Gelelim işverene...İşverende izine çıkartamıyor.Yapılması gereken bir sürü iş var.
Şimdi sen bu adama 20 günlük parasını versen, sizce nasıl olur.
Hayır ben şunu demiyorum."İşveren isterse, izin hakkını para ile ödeyebilir" ilavesi yapılsın demiyorum.
Ben şunu söylüyorum; :idea:
"İşçi ve İşveren arasında mutabakat sağlanarak izin hakkı her iki tarafında isteği ile para ile takas edilebilir." ibaresi olabilir.
Haksızmıyım.???
Kolay gelsin.