fonradar

Yeni SGK Kanuna İlişkin

  • Konbuyu başlatan TAMER00
  • Başlangıç tarihi
T

TAMER00

Ziyaretçi
yeni sosyal güvenlik yasasının(5510 sk) 9.maddesinin ilgili kısmından bir alıntıda bulundum. Bu metinden anlamamız gereken işverenlere sigortalı işçi çıktığı zaman sskya bildirme zorunluluğu geldiği olabilir mi?

Birinci fıkranın (a), (c) ve (d) bentlerine göre sigortalılığı sona erenlerin durumları işverenleri tarafından, (b) bendinde belirtilen şekillerde sona erenlerin durumları ise kendileri ve sözü edilen bentte belirtilen faaliyetin sona erme halinin bildirildiği kuruluşlar veya vergi daireleri tarafından, en geç on gün içinde Kuruma bildirilir. Bu kişilerin meslek kuruluşlarına ya da vergi dairelerine olan yükümlülüklerini yerine getirmemiş olmaları, sigortalılığın sona ermesine ilişkin belge ya da bilginin verilmesine engel teşkil etmez
 
Ynt: Yeni SGK Kanuna İlişkin

Merhaba,
Zaten eski yasa gereği de bildiriliyor, yeni getirilen bir uygulama değil bu.
 
Ynt: Yeni SGK Kanuna İlişkin

benim bildiğim çıkan işci yalnıza çalışma bakanlığına ve bazı özel durumlarda iş-kur'a bildiriliyor. ssk'ya ise yanlızca aylık bildirgede gösteriyoruz. ama ssk'ya 10 gün içerinde bir bildirim yapıldığını ben hiç duymadım.böyle bir uygulama var ise şayet beni de bilgilendirirseniz sevinirim.
 
Ynt: Yeni SGK Kanuna İlişkin

yeni kanundaki bu metini okuyan yok mu?
 
Ynt: Yeni SGK Kanuna İlişkin

Kanun ile ilgili yönetmelik/tebliğ vs uygulamaya ilişkin hazırlık yapılabilmesi için yürürlük tarihi ileri bir tarih. Ne isteyecekler nasıl bir form isteyecekler bekleyip göreceğiz.
 
Üst