fonradar

Yeni Sisteme Uyum Sağlama Zorunluluğu?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Inflames
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
1 May 2015
Mesajlar
10
Konum
Istanbul
Arkadaşlar merhabalar.

8 yıldır finans konulu bir şirkette çalışıyorum. 1 yıl önce şirketin büyük bölümünü yabancı bir firma satın aldı ve bir takım yeni kurallar getirdi. Bunlara uyup, uymamanın zorunlulukları hakkında ayrı bir konuda bir takım şeyler soracağım ama şu anda sormak istediğim konu şu :

Mayıs ayı itibariyle bu yeni şirket, kendilerine ait özel bir bilgisayar programı ile çalışmamızı istiyor bizden. Tamamen kendilerine ait, farklı bir klavyesi, vs. olan, daha önce şirket dışında kimsenin karşılaşmadığı özel bir program. Ben 8 senedir sıkıntısız çalışan biri olarak bu yeni programı beceremiyorum. Ne yaparsam yapayım öğrenemiyorum, yetmiyor kapasitem.

Bu bağlamda şirket beni işten çıkarmak durumunda kalırsa tazminat hakkı kazanır mıyım?

8 senedir sorunsuz giden para kaynağımı, bir anda benden kapasitemin yetmediği byeni bir şey isteyerek elimden almış olacaklar diye düşünüyorum çünkü.

Bilgisi olanlar yardım ederse çok sevinirim.

Teşekkürler.
 
Cevap için teşekkürler. Peki bu gelecek olan yeni sistem, çalışma koşullarında değişiklik olarak değerlendirilir mi? Yani şirkete "bana bu değişikliği yazılı olarak bildirip, benim onayımı almalısınız" demeli miyim acaba?
 
Cevap için teşekkürler. Peki bu gelecek olan yeni sistem, çalışma koşullarında değişiklik olarak değerlendirilir mi? Yani şirkete "bana bu değişikliği yazılı olarak bildirip, benim onayımı almalısınız" demeli miyim acaba?


Bence bu çalışma koşullarında esaslı değişiklik kapsamına girmez. Bu koşulllar daha çok fiziki koşullardır. Bu program nedeniyle sizi i,şten çıkarırlarsa tazminatınızı ödemek zorundadırlar.
 
Üst