HLM ' Alıntı:Bende şu anda bir şirkette şef konumundayım. Ama burda maddi anlamda pek fazla birşey kazanamıyorum. Çünkü burdaki muhasebe şefi rahatsızlanıp ayrıldıktan sonra yerine (6 aydır) ben geçmek durumunda kaldım. Birde şimdi SMMM olunca ayrılmamdan korkuyorlar aslında ama yinede mümkün olduğunca ucuza kapatmaya çalışıyorlar. Büro açamam ama daha iyi bir şirkete geçmek istiyorum. Şu an grup şirketlerin bütün sorumluluğu bende ve ben gidersem gerçekten zor durumda kalacaklar çünkü oracle tabanlı pek kimsede olmayan bir muhasebe programı kullanmaya başladık ve gelen kişinin çok zorlanacağından eminim. Ya burada kalıp emeğimin karşılığını almaya çalışacağım yada yeni bir iş arayışına gireceğim kararsızım.
Haklısın galiba. İnşallah sende sınavlarında başarılı olursun. Kurumlar büyüsede başındakiler şu esnaf zihniyetini değiştirmedikleri sürece bu durum hiç değişmiyor. Kimden ne kadar faydalanabilirim düşüncesindeler.yeterlilik ' Alıntı:Aynı durum bende de söz konusu ancak tek farkımız benim sınavlar Temmuzda.Ben sadece stajın bitmesi için şafak sayıyorum ve Allahın izni ile biter bitmez çıkacağım.İnsanın yaptıklarına değer verilmemek nedir çok iyi anlıyorum seni.Bence hemen iş aramalarına başla derim.Zaman geçtiğinde üzülen onlar değil yine sen olursun !!!
Evet benzer yanlarımız baya var. Tam tasdik kapsamında yeminli ile çalışıyoruz ve benim üstümde kimse yok direk yeminliyle bağlantılı benim. Bizdede program olarak netsis var. Stoklar, üretim, şantiye takibi, finans, muhasebe tüm bunların kontrolünü programdan ben sağlıyorum. Ama dediğin gibi bende pek fazla bi maaş almıyorum. Sınav sonucu açıklanmadan önce bi iş teklifi geldi görüştüm iyi para verecekler ama patron biraz kıl. Beni kendince sınav yaptı baktım hem işten anlamıyor hemde herşeye karışıyor gitmek istemedim. Çalıştığım yerlede görüştüm bu kadar emek verdim buraya belgede aldım çalışmak isterseniz varım yoksa ben kendime yer arayacağım dedim. Hallederiz dedilerHLM ' Alıntı:Bende şu anda bir şirkette şef konumundayım. Ama burda maddi anlamda pek fazla birşey kazanamıyorum. Çünkü burdaki muhasebe şefi rahatsızlanıp ayrıldıktan sonra yerine (6 aydır) ben geçmek durumunda kaldım. Birde şimdi SMMM olunca ayrılmamdan korkuyorlar aslında ama yinede mümkün olduğunca ucuza kapatmaya çalışıyorlar. Büro açamam ama daha iyi bir şirkete geçmek istiyorum. Şu an grup şirketlerin bütün sorumluluğu bende ve ben gidersem gerçekten zor durumda kalacaklar çünkü oracle tabanlı pek kimsede olmayan bir muhasebe programı kullanmaya başladık ve gelen kişinin çok zorlanacağından eminim. Ya burada kalıp emeğimin karşılığını almaya çalışacağım yada yeni bir iş arayışına gireceğim kararsızım.
Doğru söylüyorsun. Ben Ankarada bir üretim firmasında çalışıyorum; 200 kadar işçisi var, ihracat, ithalat, dahilde işleme, yıllara sari inşaat işleri var firmamızda, beş kişilik bir muhasebe ekibinde şef konumundayım. Ve aldığım maaş 1.200 lira. Bakalım önümüzdeki ay zam ayı ve benim durumum özel, ne teklif edecekler merakla bekliyorum.veli ' Alıntı:bağımlı çalışan arkadaşlar düşük maaşlardan bahsettiniz aldığınız maaş aralıklarınız belirtirseniz daha faydalı olur.. Hem bağımlı çalışmayı düşünenler için hemde burodakiler için kıyas yapılmasına yardımcı olursunz