Yeni SMMM ler Gelecekle İlgili Planlarınız Neler?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HLM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HLM

Yeni SMMM ler şu an neler yapıyorsunuz. Hayatınızda neler değişti? Büro açmayı mı düşünüyorsunuz, çalıştığınız yerde bir müddet daha kalmayı mı yoksa çalıştığınız şirketi değiştirmeyimi düşünüyorsunuz? gelecekle ilgili planlarınız neler?

Ynt: Yeni SMMM ler gelecekle ilgili planlarınız neler?

Genel olarak değişen pek bir şey yok en azından iş hayatımda ..Amcamın adına kayıtlı bir büroda birlikte çalışıyoruz ..Mesleği çok seviyorum elimden geldiği kadar sosyal hayatı karartmadan :) mesleki bilgimi artırmak adına uğraş veriyorum.Fakat bu meslekte bilgide sınır yok ne yaparsanız yapın herşeyi hafızada tutamıyorsunuz ..Mükelleflerimizin para kazanma dışındaki işlere gösterdikleri ilgisizlik ve savsaklama,bilinçsiz bir şekilde yapılan işletme ve şirket yönetimleri evrak ve kayıt sistemin işlevsizliği .. yani kısaca mevzuatın uygulamadaki sıkıntıları biz meslek mensuplarını hayli rahatsız ediyor ... bazen bunalıyorum işlerden acaba ben mi fazla takıyorum kafa ma diye... valla genç yaşta hasta olacağım :) şimdilik yol haritam değişmedi fakat farklı şeylerde düşünmüyor değilim.

Ynt: Yeni SMMM ler gelecekle ilgili planlarınız neler?

3-4 tane şirketin müşavirliği için büro açmadan, gezici olarak, notebookda lisanslı olarakda muhasebe programı yüklesem, yani haftanın 2 yada 3 günü şirketleri dolaşsam notebook ile evraklarını girsem, gerekli danışmanlığını, beyannamelerini yapsam ilgili sözleşmelerinin vergi mevzuatlarına uygunluğu konusunda müşavirlik yapsam benim aklımda böyle çalışma sistemi var.. büro açmayı ileride düşünebilirim ama tek işverenede bağlı olmak istemiyorum.. şuan muhasebe ofisindeyim ama bu çalışma düşüncemi gerçekleştireceğim.

Ynt: Yeni SMMM ler Gelecekle İlgili Planlarınız Neler?

Bende şu anda bir şirkette muhasebe şefiyim. Belki yine burada devam ederim anlaşırsak. Ama şu bir gerçekki büro açmayı düşünmüyorum, hiç cazip gelmiyor bana. Spk lisansına başvurup almayı, yabancı dilimi geliştirerek daha büyük şirketlerde çalışmak istiyorum.

Bende şu anda bir şirkette şef konumundayım. Ama burda maddi anlamda pek fazla birşey kazanamıyorum. Çünkü burdaki muhasebe şefi rahatsızlanıp ayrıldıktan sonra yerine (6 aydır) ben geçmek durumunda kaldım. Birde şimdi SMMM olunca ayrılmamdan korkuyorlar aslında ama yinede mümkün olduğunca ucuza kapatmaya çalışıyorlar. Büro açamam ama daha iyi bir şirkete geçmek istiyorum. Şu an grup şirketlerin bütün sorumluluğu bende ve ben gidersem gerçekten zor durumda kalacaklar çünkü oracle tabanlı pek kimsede olmayan bir muhasebe programı kullanmaya başladık ve gelen kişinin çok zorlanacağından eminim. Ya burada kalıp emeğimin karşılığını almaya çalışacağım yada yeni bir iş arayışına gireceğim kararsızım.

HLM ' Alıntı:
Bende şu anda bir şirkette şef konumundayım. Ama burda maddi anlamda pek fazla birşey kazanamıyorum. Çünkü burdaki muhasebe şefi rahatsızlanıp ayrıldıktan sonra yerine (6 aydır) ben geçmek durumunda kaldım. Birde şimdi SMMM olunca ayrılmamdan korkuyorlar aslında ama yinede mümkün olduğunca ucuza kapatmaya çalışıyorlar. Büro açamam ama daha iyi bir şirkete geçmek istiyorum. Şu an grup şirketlerin bütün sorumluluğu bende ve ben gidersem gerçekten zor durumda kalacaklar çünkü oracle tabanlı pek kimsede olmayan bir muhasebe programı kullanmaya başladık ve gelen kişinin çok zorlanacağından eminim. Ya burada kalıp emeğimin karşılığını almaya çalışacağım yada yeni bir iş arayışına gireceğim kararsızım.

bence devam etmelisiniz.. kullandığınız programı biliyorum ama pek alternatif bi program olmadığından kendi kullanıcı bulmakta zorlanabilirler, yerinizde yükselebilme (şeflikten, müdürlüğe) gibi bi şansınız varsa kartları açık oynamalısınız

Kullandığımız programda bu yıl ilk kez sene sonu hesapları yapıldı ve bunu müdürde dahil olmak üzere yapabilecek kimse yok. Ama ben burda hem çok sorumluluk gerektiren işleri yapıyorum hem personel mutabakatlar evrak kayıt gibi önemli önemsiz bütün işleri yapıyorum. Ön muhasebedeki elemanların ise muhasebenin m sinden haberi yok. Ama müdürlüğe ünvan olarak asla beni geçirmezler çünkü 15 yıllık bir muhasebe müdürü var ve onu hiçbirşeyden anlamasa ve benim omuzlarımda durduğunu bildikleri halde bırakmazlar. Ve ben bu krizide bahane edip ucuza kapatmaya çalışmalarına çok sinirleniyorum.

Aynı durum bende de söz konusu ancak tek farkımız benim sınavlar Temmuzda.Ben sadece stajın bitmesi için şafak sayıyorum ve Allahın izni ile biter bitmez çıkacağım.İnsanın yaptıklarına değer verilmemek nedir çok iyi anlıyorum seni.Bence hemen iş aramalarına başla derim.Zaman geçtiğinde üzülen onlar değil yine sen olursun !!!

yeterlilik ' Alıntı:
Aynı durum bende de söz konusu ancak tek farkımız benim sınavlar Temmuzda.Ben sadece stajın bitmesi için şafak sayıyorum ve Allahın izni ile biter bitmez çıkacağım.İnsanın yaptıklarına değer verilmemek nedir çok iyi anlıyorum seni.Bence hemen iş aramalarına başla derim.Zaman geçtiğinde üzülen onlar değil yine sen olursun !!!
Haklısın galiba. İnşallah sende sınavlarında başarılı olursun. Kurumlar büyüsede başındakiler şu esnaf zihniyetini değiştirmedikleri sürece bu durum hiç değişmiyor. Kimden ne kadar faydalanabilirim düşüncesindeler.
İnşallah hepimiz emeğimizin karşılığını alırız bir gün.

HLM ' Alıntı:
Evet benzer yanlarımız baya var. Tam tasdik kapsamında yeminli ile çalışıyoruz ve benim üstümde kimse yok direk yeminliyle bağlantılı benim. Bizdede program olarak netsis var. Stoklar, üretim, şantiye takibi, finans, muhasebe tüm bunların kontrolünü programdan ben sağlıyorum. Ama dediğin gibi bende pek fazla bi maaş almıyorum. Sınav sonucu açıklanmadan önce bi iş teklifi geldi görüştüm iyi para verecekler ama patron biraz kıl. Beni kendince sınav yaptı baktım hem işten anlamıyor hemde herşeye karışıyor gitmek istemedim. Çalıştığım yerlede görüştüm bu kadar emek verdim buraya belgede aldım çalışmak isterseniz varım yoksa ben kendime yer arayacağım dedim. Hallederiz dediler :) Önümüzdeki ay zam ayı eğer istediğim gibi birşey olmazsa bende ayrılacağım. Ama şu varki piyasa gerçekten baya kötü. Adam akıllı iş yok yani.

arkadaşlar bende 2009/1 sınavlarında 7/7 yaparak smmm olmak nasip oldu. şuan çalıştığım şirkette devam edeceğim. büyük bir şirkette çalışıyorum, işin kötü tarafı herkesin bir sorumluluğu var bunun dışında pek fazla iş yapmıyoruz buda kendimizi geliştirmemize engel oluyor. ama işin gerçeği piyasa gerçekten kötü ayrılmayı düşünen arkadaşlar daha iyi bir iş bulmadan ayrılmasınlar.
ayrıca ilhan tekiner arkadaşımızın düşüncesi çok güzel, bu fikri değerlendirelim.

bağımlı çalışan arkadaşlar düşük maaşlardan bahsettiniz aldığınız maaş aralıklarınız belirtirseniz daha faydalı olur.. Hem bağımlı çalışmayı düşünenler için hemde burodakiler için kıyas yapılmasına yardımcı olursunz

veli ' Alıntı:
bağımlı çalışan arkadaşlar düşük maaşlardan bahsettiniz aldığınız maaş aralıklarınız belirtirseniz daha faydalı olur.. Hem bağımlı çalışmayı düşünenler için hemde burodakiler için kıyas yapılmasına yardımcı olursunz
Doğru söylüyorsun. Ben Ankarada bir üretim firmasında çalışıyorum; 200 kadar işçisi var, ihracat, ithalat, dahilde işleme, yıllara sari inşaat işleri var firmamızda, beş kişilik bir muhasebe ekibinde şef konumundayım. Ve aldığım maaş 1.200 lira. Bakalım önümüzdeki ay zam ayı ve benim durumum özel, ne teklif edecekler merakla bekliyorum.

muhasebe müdürü olarak çalışıyorum. bende maaş az ama satıştan yönetici primi adı altında primde alıyorum. biraz dengeleniyo.. dışardan mali müşavirimiz var. genel müdürümle konuştuğumda buranın müşavirlik işini bana yaptıracaklarını söyledi. ama gelin görünki şuanki müşavirimiz beni buraya yerleştirdi. önce onunla konuşmanız lazım dedim bende. ne yapacağımı bilmiyorum acıkcası. eğer çalıştığım yerin müşavirliğini yaparsam 3 a.ş 2 ltd. şti var. artı şuan 5-6 tane mükellef gelebilir. hayırlısı neyse o olur inş. hepimiz için.

büro açmak çevre işi. hemen olabilecek bir şey değil. bir arkadaşın biraz ironik şöyle bir planı vardı. yaşlı bir smmm nin yanında çalışacaksın. o ölünce mükellefler sana kalacak. ;D

Valla arkadaşlar 1 haftadır bende düşünüyorum.şirket mi büromu diye karar veremiyorum.3 yıl büroda çalıştıktan sonra 7 ay önce izmirde bir şirkette muhasebe elemanı olarak çalışımaya başladım ve 1075 tl maaş alıyorum ve mali müşavir olduğum halde ne benimle bir konuşan var nede başka bişey(iyileştirme gibi) benden önce burda olan kişi şef pozizyonundaydı 1700 maaş alıyomuş adam başka bir yere gidmiş.bize gelince şeflik pozisyonunu kaldırdık diyolar.bide şirketlerde gelecek güvencen olmuyor şu kriz ortamında firmada 40-50 kişi çıkardık.10-12 yıllık elemanlar hep.ama büron olsa tamam belki para toplama problemi var ama en azından kendi işin ne yaparsan kendine.her işin bir zorluğu var tabikide ama hayat bu kolay ne kaldıki....
ben ilk fırsatta büroya geri dönüp önce bir yerde maaşlı çalışıp yavaş yavaş kendi müşteri portföyümü oluşturup daha sonra büro açmayı düşünüyorum...

Benimde şuan aldığım 1200 ayrılan arkadaş 12 senelik elemandı 1600 tl alıyordu bende bekliyorum ama ona ne vermişlerki bana versinler.

goalkeeper " ben ilk fırsatta büroya geri dönüp önce bir yerde maaşlı çalışıp yavaş yavaş kendi müşteri portföyümü oluşturup daha sonra büro açmayı düşünüyorum... "
demişsin ama buro sahipleri böyle bişeye karşı çıkıyolar. eğer orta ölçekli bir buro bulursan ancak dediğin olur geniş çaplı büyük bir buroda defter tutmana izin vermiyolar... arkadaşlarımın başına gelmişti bu gibi durumlar...